Iată cum se poartă eșarfa: 20 de idei care te vor face mai elegantă!

Popularitatea eșarfelor vaporoase își trage rădăcinile din anii ’60-70 ai secolului trecut, când libertatea de exprimare cunoștea o adevărată revoluție atât în Statele Unite ale Americii, cât și în Europa Occidentală. Catherine Deneuve, Sophia Lauren și Brigitte Bardot nu ezitau să poarte o eșarfă pe cap sau la gât ori de câte ori aveau ocazia. Iar astăzi acest trend a renăscut. Iată cum să porți o eșarfă ca să arăți de nota zece.

Eșarfa în loc de poncho

De regulă, eșarfa de mătase se poartă în jurul gâtului. Noi însă îți propunem să o porți pe umeri, asemenea unui poncho. Mai mult decât atât, o poți prinde în jurul taliei folosind un cordon. Acest stil îți va da un aer îndrăzneț și cochet.

Eșarfa legată de păr

Părul prins în coadă sau în coc e ușor de întreținut, arată feminin, elegant și nu își pierde niciodată din actualitate. Când vezi o femeie cu părul prins în coadă, inevitabil vrei să o cunoști mai bine, pentru că o astfel de coafură e asociată cu inteligența și încrederea de sine. Iar daca stilul ți se pare plictisitor și vrei să ieși în evidență, completează tunsoarea cu o eșarfă vibrantă.

Eșarfa în jurul capului

Anii ’60 a fost una din cele mai frumoase perioade din istoria modei. Perioada non-conformismului, libertății de exprimare și revoluției sexuale. Cu stiluri vestimentare excentrice, libertine, bazate pe creativitate, explozie de culoare, simț artistic și romantism. Anii ’60 ne-au dăruit multe trenduri care au rămas actuale până în prezent, de exemplu, eșarfa prinsă în jurul capului.

Eșarfa legată la gât

O eșarfa în jurul gâtului e un stil care nu se demodează niciodată. Eșarfa se asortează grozav cu orice și rămâne actuală indiferent de sezon. Ea poate fi combinată cu un palton, cu o rochie de vară, cu o cămașă, cu o bluză vaporoasă, cu o jachetă și chiar și cu un pulover de cașmir.

Eșarfa în loc de basma

Basmaua prin natura ei este un element periculos pentru ținuta unei femei. O mică greșeală și te poți transforma într-o bunicuță. Dar rămâne un articol vestimentar util, deoarece la fel ca pălăriile, protejează părul de acțiunea razelor ultraviolete. Iată cum să joci această carte în folosul tău.

Citește și: Iată cum se asortează culorile: 30 de combinații care te vor face mai elegantă!