Iată cum se poartă cordonul: 30 de idei care te vor face stilată!

Rochia este sinonim cu feminitatea. Această piesă vestimentară a stat la baza garderobei pentru femei din cele mai vechi timpuri. Și nu contează dacă ești zveltă sau plinuță, blondă sau brunetă, tânără sau bătrână – există modele elegante pentru fiecare femeie. Iar cel mai elegant model este rochia cu cordon.

Cum ajută cordonul?

Cordonul este un accesoriu important din două puncte de vedere: funcțional și estetic. Pe de o parte, cordonul subțiază talia, crește volumul pieptului, echilibrează ținuta și face aspectul mai grațios. Iar pe de alta, cordonul transformă ținuta și îți pune în valoare rafinamentul. Acest accesoriu are o groază de variații și poate fi purtat în diferite feluri. În dependență de mesajul pe care vrei să-l transmiți.

Cordonul ajută femeile plinuțe

Rochia cu cordon este considerată avantajoasă pentru plinuțe. Datorită acestui accesoriu, talia pare mai subțire, pieptul mai mare, picioarele mai lungi, iar silueta mai grațioasă. Acest model îți va pune în valoare delicatețea și te va face să pari mai slabă. În ceea ce privește cromatica, îți sugerăm să alegi modele monocrome sau cu printuri tradiționale (buline, dungi, carouri).

Ce fel de cordoane există?

De material plastic, de panglică, de pânză, de piele; lungi, scurte, late, înguste; cu strasuri, cu paiete, cu mărgele, cu lanțuri; din mătase, din dantelă; din satin; din șifon; monocrome, colorate, lucioase; mate – cu alte cuvinte, există modele pe placul tuturor. Ceea ce conteaza cu adevărat este ca facturile și culorile să se asorteze bine între ele și să îți completeze frumos tonalitatea pielii. Anume cordonul face ținuta să fie completă și îți pune în valoare rafinamentul.

Cu ce se poartă cordonul?

De cele mai multe ori, se poartă cu paltoane și rochii. Însă femeile moderne poartă cordonul și cu fuste, și cu bluze, și cu jachete, chiar și cu pulovere. Pentru că, după cum s-a menționat și mai sus, pe lângă componenta funcțională, cordonul are și un rol estetic important. Acest accesoriu este la modă și aproape întotdeauna dă bine.

Cum se leagă cordonul?

Modelele scurte pot fi prinse cu un cârlig, cu nasturi sau cu o cataramă. Dar ne interesează în special modelele lungi, cu ajutorul cărora îți poți transforma ținuta complet. Iată câteva idei care te vor evidenția din mulțime.