Iată cum refaci conturul feței cu pumnul! Fă doar 5 mișcări extrem de simple

Din cauza ritmului modern de viață și a necesității de a folosi permanent diverse gadgeturi, privirea noastră este îndreptată spre ecranele telefoanelor sau a monitoarelor. În acest fel, capul este înclinat în față și au loc spasme musculare.

Încordarea mușchilor se menține chiar și în timpul somnului. Din această cauză, pielea feței devine lăsată. Mușchiul obrazului pornește de la suprafața maxilarului inferior și superior și se împletește cu mușchii din jurul gurii. Spasmele apărute în acești mușchi pot duce nu doar la lăsarea pomeților, dar și la apariția ridurilor în jurul gurii.

Alți mușchi pornesc de la cap până la gât și decolteu. Atunci când mușchii capului, feței și decolteului sunt încordați, aceștia trag fața în jos, ceea ce provoacă bărbie dublă și piele lăsată.

Cu toții vrem un ten neted și frumos. Ne indispunem atât de mult când pielea își pierde tonusul, iar trăsăturile feței nu mai sunt la fel de bine definite. Chiar și așa, pierderea elasticității pielii nu este o sentință. Totul se poate corecta printr-o metodă simplă.

Iată cum îți poți redefini conturul facial, cu ajutorul unui masaj simplu.

1. Strânge pumnul și pune-l pe față așa încât degetul arătător să fie lângă orificiul urechii. Mișcă pumnul în sus și în jos câte 30 de ori în fiecare parte a feței.

2. Pune pumnul cu închieturile degetelor un pic mai sus de mandibulă. Masează fața, mișcând mâna de la bărbie spre ureche. Repetă de 30 de ori din fiecare parte.

3. Pune pumnul sub ochi. Apasă ușor și mișcă-l dintr-o parte în alta până ajungi la buze, la fel de 30 de ori în fiecare parte.

4. Pune pumnul sub osul mandibulei. Apasă și mișcă-l până la claviculă, la fel de 30 de ori în fiecare parte.

5. Pune pumnul în spațiul de sub claviculă și mișcă-l dintr-o parte în alta timp de 2 minute în ambele părți.

 

Efectuarea regulată a acestui masaj timp de 10 minute o să-ți asigure un contur frumos al feței și niște pomeți ridicați.