Iată cum ni se dictează tendințe absurde de frumusețe: 8 plase în care cădem

Ne-am obișnuit deja să vedem în reclame femei perfecte, care nu au nimic în comun cu realitatea. Marketingul este orientat spre ideea de a-l face pe cumpărător să se gândească că dacă va avea acel lucru, va arăta ca fata de pe copertă. Și din cauza faptului că nu putem să atingem idealul, depunem tot mai mult efort pentru a ne apropia de el.

1. Marketingul idealizează tinerețea

Prima cremă cu lipozomi a fost produsă în 1983. Atunci nu s-a reușit obținerea efectului anti-age, dar acesta a fost un imbold pentru găsirea altor formule. În 2019, compania Neutrogena a prezentat o mască 3D care se realizează individual, luând în calcul toate particularitățile feței. La moment, acesta este unul dintre cele mai eficiente moduri de hidratare, hrănire și întinerire a pielii.

Chiar și așa, în prezent, retușarea fotografiilor vedetelor este o practică obișnuită și obligatorie, toată publicitatea fiind plină de îndemnuri de a lupta cu ridurile.

Totuși, există și unele femei celebre care știu să îmbătrânească frumos, precum Helen Mirren.

2. Ne face să vrem operații estetice

Tot mai multe femei se adresează chirurgilor esteticieni pentru a-și corecta defectele, pe care de fapt nu le au sau pentru a-și întinde pielea. Crește numărul rinoplastiilor, chiar dacă deseori acestea provoacă consecințe negative.

3. Ne insuflă necesitatea soluțiilor injectabile

Cu fiecare an, tot mai multe femei au buze mai voluptoase și pomeți mai proeminenți. Și asta vedem nu atât în reclame, cât în conturile de Instagram ale prietenelor. În Coreea de Sud a devenit populară o nouă procedură de corectare a buzelor. Particularitatea ei este în a ridica colțurile gurii pentru a crea iluzia unui zâmbet permanent. S-ar putea ca și acesta să devină un trend mondial.

4. Ne determină să ne perfecționăm permanent sprâncenele și genele

Astăzi foarte puține femei mai sunt cu sprâncene și gene absolut naturale. Este suficient ca o celebritate să încerce un nou beauty trend că femeile din toată lumea încep să-l urmeze. Genele pot fi laminate, vopsite, arcuite și crescute. Srâncenele pot fi supuse vopsirii, microblandingului sau tatuării. Toate acestea necesită bani și regularitate.

5. Ne obligă să avem o manichiură ideală

Puține femei își mai fac manichiura acasă. Majoritatea au gel sau shellac pe unghii, deși unele studii spun că această practică poate fi dăunătoare pentru unghii și chiar pot provoca cancer.

6. Ne conving că dinții trebuie să fie perfecți

Potrivit datelor oferite de compania Technavio, piața globală a înalbirii dinținilor a crescut din 2017 cu 4%. Mai nou, unele companii propun acum înlocuirea acestei proceduri cu folosirea unui lac special pentru dinți, care ar fi mai inofensiv decât albirea.

Pe lângă faptul că trebuie să fie albi, dinții trebuie să fie și perfect drepți, iar pentru asta există iarăși foarte multe soluții costisitoare.

7. Ne determină să fim slabe

În prezent, femeile devin disperate din cauza slăbitului. Cum să fie altfel, dacă toate rețele sociale sunt pline de femei cu siluete perfecte?

Persoanele cu multe kilograme recurg la metode extreme de slăbit, cum ar fi balonul gastric, care este introdus în stomac. Bineînțeles, nu este nimic rău în a ne menține în formă, însă deseori dietele pot duce la probleme de sănătate, iar în cazul nereușitelor, la depresie.

8. Ne îndeamnă să purtăm ceea ce vor designerii

Crezi că n-o să stea bine fusta asta pe tine? Greșești! Uite cât de bine stă pe acest model. Cu astfel de îndemnuri începem să purtăm haine care nu ni se potrivesc. Pe lângă asta, ni se mai sugerează și cu ce să le asortăm. Toate acestea se fac cu un singur scop, ca noi să cumpărăm mai mult.