Iată ce să porți la birou: 15 ținute elegante cu pantaloni

Multe femei consideră că stilul office este mult prea conservativ și plictisitor. Și au perfectă dreptate. De regulă, ținutele și manichiura pentru birou sunt banale și lipsite de expresivitate. Dar poți schimba acest lucru dacă ai suficientă determinare. Iată 15 ținute cu pantaloni, care îți vor împrospăta stilul fără a încălca etica și codul vestimentar.

Ținute de birou cu pantaloni

Până la începutul secolului al XX-lea pantalonii erau considerați un articol vestimentar potrivit doar pentru bărbați. Ba mai mult, aceștia erau un adevărat simbol al masculinității, iar femeile care aveau curajul să poarte pantaloni erau blamate și luate în râs.

Abia la sfârșitul anilor ’50, datorită lui Yves Saint-Laurent, pantalonii au devenit o piesă vestimentară acceptabilă pentru sexul frumos. Iar astăzi, sunt o componentă de bază, aproape incontestabilă, din garderoba fiecărei femei, indiferent de statut, vârstă sau siluetă.

Ținute office cu pantaloni

Compleurile alcătuite din pantaloni și sacou adaugă farmec oricărei femei. Pantalonii pot fi de lungime standard sau cu vedere la gleznă. Important e să aibă talia înaltă și un design simplu. Culorile pot fi neutre sau întunecate. Dacă codul vestimentar nu e foarte strict, poți adăuga și elemente asimetrice.

Și nu uita de costumele în carouri, care nu își pierd niciodată din actualitate. Alege modele în tonuri pastelate sau clasice. Totuși vorbim de birou. De altfel, în acest sezon sunt la modă sacourile oversize în carouri. Acestea sunt confortabile și arată foarte original.

Ținute de birou cu pantaloni negri

Pantalonii negri au fost și vor rămâne pentru totdeauna o piesă vestimentară practică, stilată și atemporală, ce se potrivește tuturor femeilor, indiferent de vârstă și ținută.

Cu toate că sunt versatili și universali, pantalonii negri trebuie aleși cu responsabilitate, deoarece unele modele te pot ajuta să arăți mai tânără, iar altele te pot face vizual mai bătrână. Contează mult cum și cu ce îi asortezi. Iată câteva combinații câtigătoare pe diferite tipuri de siluetă.

Ținute de birou pantaloni cu talie înaltă

O astfel de ținută îți va alungi vizual picioarele, îți va subția talia, te va ajuta să pari mai înaltă și îți va pune în valoare rafinamentul. Ținuta poate fi completă cu teniși, pantofi sau sandale.

Ținute de birou cu pantaloni albi

Culoarea albă întinerește, împrospătează imaginea unei femei și o face vizual mai ușoară. Ea poate fi combinată cu negru și se încadrează perfect în stilul contemporan de birou. De altfel, poți concepe ținuta doar din tonuri albe, poți experimenta cu contrastele sau poți dilua albul folosind accesorii și bijuterii. Indiferent de strategie, efectul va fi întotdeauna peste așteptări.

Citește și: Manichiura de birou: 30 de idei care îți vor sublinia eleganța!