Iată ce să porți la 50+: 10 ținute pe care le poate repeta oricine!

Moda pentru femei de 50 de ani nu înseamnă tonuri gri și haine lipsite de formă! Femeia modernă vrea să fie tânără și atrăgătoare – și la 40, și la 50, și la 60 de ani. Și da, femeia modernă poate acest lucru. Pentru că moda contemporană nu e numai despre femei tinere și zvelte, ci și despre femei mai puțin tinere și mai puțin zvelte. După 50 de ani femeia poate și trebuie să fie frumoasă. Iată 10 bluze care îți vor da o mână de ajutor.

1. Bluze croite liber

Evită două extreme: bluzele oversize și cele lipite de corp. Nu poți să-ți etalezi rafinamentul dacă porți bluze supradimensionate sau, dimpotrivă, mult prea strânse pe corp. Primele îți omoară feminitatea, iar cel din urmă arată vulgar și deplasat.

Orice haină, indiferent că e vorba de o rochie, o jachetă sau o bluză – trebuie să stea bine pe corp. Iar bine pe corp înseamnă să fie croită liber, să țină bine forma și să fie cu maxim o mărime mai mare.

2. Bluze din țesături naturale

După 50 de ani contează nu doar aspectul, ci și confortul. E foarte important să te simți bine. Prin urmare, alege bluze de calitate, din țesături moi precum inul, bumbacul, mătasea sau șifonul. Ele îți vor da un aer nobil și elegant și te vor face să te simți bine.

Selectează hainele atent, în funcție de tipul siluetei tale, tonalitatea pielii, coafură și stil. Un asemenea look arată romantic, elegant și tentant. Dacă te poți lăuda cu o siluetă fină și subțire, aceste piese nu trebuie să lipsească din garderoba ta.

3. Bluze în tonuri pastelate

În ceea ce privește cromatica, după 50 de ani încearcă să eviți două extreme: bluzele strălucitoare și bluzele plictisitoare. Ambele subliniază vârsta.

Pe de altă parte, tonurile pastelate (bej, roz-deschis, liliac-pal, nisipos, bleu), nuanțele cremoase, nuanțele delicate de galben, verde și albastru, sunt întotdeauna binevenite. Ele sunt feminine și delicate și întineresc vizual chipul unei femei.

4. Bluze cu imprimeuri

Fii atentă la imprimeuri. Dacă nu știi ce să alegi, apelează la stiluri testate în timp: bluze în dungi, în carouri sau cu buline. Și bineînțeles, bluze cu imprimeu floral.  Aceste imprimeuri arată grozav pe tonuri neutre, pastelate și întunecate și sunt numai bune pentru o doamnă elegantă de 50 de ani.

Dar, dacă ești mai îndrăzneață de fire, poți încerca și un animal print. Important e să nu exagerezi cu fasonul, îmbrăcând un imprimeu mult prea vulgar și provocator.

5. Bluze cu decolteu decent

Un decolteu îndrăzneț nu e cea mai bună idee la 50+. Frumusețea trebuie subliniată elegant, iar sexualitatea accentuată încă nu a adus bile albe nimănui.

Iată două modele de bluze care îți vor sublinia rafinamentul și te vor evidenția din mulțime. Atunci când alegi un ton elegant și o croială clasică, literalmente nu ai cum să dai greș.

Bonus: O jachetă pentru doamnele care apreciază eleganță.

Citește și: Iată ce să porți la birou: 10 ținute cu blugi pentru femei 50+