Garderoba unei femei elegante: Aceste 10 lucruri nu se demodează niciodată!

Moda este schimbătoare. Ceea ce funcționa de minune ieri, nu mai funcționează astăzi. Hainele sunt efemere, aproape toate au timpul lor. Și totuși, unele piese vestimentare nu se demodează niciodată. Ele au un farmec aparte, se potrivesc pe toată lumea și sunt binevenite indiferent de context. Despre 10 astfel de lucruri vom discuta în continuare!

Haine care nu se demodează niciodată

#1. Trenciul de culoare bej

Moda pentru jachete, geci și paltoane oscilează de la un sezon la altul, dar trenciul clasic rămâne întotdeauna în vogă. Un pardesiu bej, cu croială de raglan, arată cât se poate de grațios, romantic și feminin. El era popular în anii ’70, a dat tonul anilor ‘2000 și iată-ne deja în anul 2021, iar trenciul este la fel de solicitat ca acum 50 de ani. Toate pentru că este un articol vestimentar universal și versatil, care se asociază superb cu orice ținută.

#2. Compleul cu pantaloni și sacou

Un compleu alcătuit din pantaloni și sacou este relevant pentru orice vârstă și nu își pierde niciodată din actualitate. Pantalonii pot fi de lungime standard sau cu vedere la gleznă. Important e să fie în același ton cu jacheta. Culorile pot fi neutre sau întunecate. Pentru un plus de expresivitate, ținuta poate fi completată cu accesorii, de exemplu, cu cercei în același ton cu pantofii.

#3. Blugii drepți

Ce ne facem fără blugi? Aceștia sunt practici, universali, confortabili și mereu la datorie. De fiecare dată când nu știi ce să îmbraci, te ajută blugii. Când vrei să te îmbraci diferit, te ajută blugii, care pot fi combinați cu orice. Și nu în ultimul rând, când vrei să îmbraci ceva care să fie și comod, și stilat, firește că te ajută blugii.

Iar cei mai blugi dintre blugi sunt blugii drepți. Nici modelele skinny, nici modelele evazate, nici blugii cu vedere la gleznă și nici măcar cei cu pliuri în talie nu se compară cu blugii drepți cu talie înaltă, care subțiază talia, întind optic silueta, îți alungesc picioarele și te fac să pari mai zveltă.

#4. Cămașa albă 

Fiecare femeie, indiferent de vârstă și stil, trebuie să aibă în dulap cel puțin o cămașă albă. Aceasta poate fi folosită în combinații nesfârșite și indiferent de combinație întotdeauna adaugă farmec imaginii tale. O cămașă albă îți poate transforma ținuta complet. Ea te poate ajuta să arăți strict și serios la birou și, dimpotrivă, îți poate da un aer cochet și libertin, numai bun pentru o plimbare în parc.

#5. Adidașii albi

Astăzi femeile poartă adidași și cu rochii și cu fuste și cu pantaloni skinny. Moda se schimbă și accentul cade tot mai des pe individualitate și confort. Prin urmare, să nu te mire că adidașii albi sunt la putere. Albul arată feminin, grațios și subliniază delicatețea unei femei.

Anumite ținute arată chiar mai bine cu adidași, decât cu pantofi. Pantofii sunt o soluție clasică, iar dacă vrei să arăți contemporan, nu există o cale mai simplă decât să îmbraci o rochie asociată cu adidași.

#6. Pulover de cașmir

Eticheta 100% cașmir și o nuanță liniștitoare sunt garanția că puloverul îți va servi mulți ani înainte. Cașmirul este o țesătură moale și fină, nespus de confortabilă și, cel mai important, imună la uzura morală. Un pulover de cașmir nu se demodează niciodată și într-un mod misterios adaugă eleganță și senzualitate oricărei femei.

#7. Cardiganul monocrom

Cardiganul este o alternativă excelentă pentru sacouri, jachete și blazere. Acesta transformă imaginea unei femei, făcând-o să arate și mai delicat. Culoarea roz-deschis și nuanța piersicii arată nespus de grațios și feminin. Aceste tonuri adaugă look-ului prospețime și întineresc imaginea oricărei femei.

#8. Blazerul

Blazerul este o jachetă din stofă sau catifea, strânsă pe corp, dar croită mai lejer ca sacoul. Ea poate fi decorată cu nasturi metalici și embleme pe buzunare sau mâneci. Blazerul e o alegere stilată, potrivită tuturor femeilor, indiferent vârstă, statut, morfologie sau de anotimp. El corectează elegant silueta și adaugă look-ului o doză de șic și rafinament intelectual, chiar dacă ținuta e adoptată în stil casual.

#9. Bluza în dungi

Această bluză a fost creată de Coco Chanel în 1917. Celebra creatoare de modă s-a inspirat de la uniforma în dungi a marinarilor francezi pe care i-a văzut pe Coasta de Azur. La un secol distanță, tricoul nautic s-a transformat într-un articol vestimentar esențial pentru garderoba unei femei.

#10. Sandalele cu barete subțiri

Fine, delicate, stilate, destul de confortabile, aceste sandale sunt întotdeauna binevenite, indiferent că le porți la o întâlnire, într-un club, la o plimbare în parc sau la birou. Ele sunt completarea perfectă pentru orice tip de pantaloni.

Citește și: Mulțumim, mademoiselle! 6 lucruri pe care Coco Chanel le-a inventat pentru femei