Haina îl face pe om: 7 lucruri care arată ridicol pe femei 50+ și alte 7 cu care poți să le înlocuiești!

Indiferent de vârstă, femeia vrea să arate tânără, elegantă și atrăgătoare. Partea bună e că fiecare vârstă are farmecul său. Dar acest farmec trebuie evidențiat. Cel mai simplu mod de a-ți evidenția frumusețea este prin garderobă. Și din moment ce ne schimbăm odată cu vârsta, și garderoba noastră trebuie să se schimbe. Altfel riști să arăți ridicol și deplasat. Prin urmare, astăzi vom discuta despre 7 piese vestimentare pe care ar trebui să le ocolești și alte 7 care sunt mereu binevenite în garderoba unei femei 50+.

Greșeli vestimentare femei 50 de ani

#1. Blugi de prost gust

Aici includem blugii cu talie joasă, blugii rupți, blugii cu inserții și broderii și bineînțeles – blugii vechi, care încă nu au întinerit pe nimeni. Toate aceste modele arată caraghios și vulgar, în special pe o doamnă elegantă de 50 de ani. Da, sunt articole tinerești, dar în loc să întinerească, nu fac decât să evidențieze și mai tare diferența dintre vestimentație și aspect.

Blugii rupți pot fi înlocuiți cu un model de blugi clasici, cu croi drept și lungimea până la glezne, combinați cu un sacou sau o jachetă neagră, și un tricou monocrom. Un astfel de look arată mult mai decent și nu e lipsit de expresivitate, datorită poșetei stilate și pantofilor cu toc înalt.

#2. Ținute cu crop-top

O altă greșeală a unor doamne trecute de 50 de ani e sexualitatea accentuată. Deși ideea unui abdomen descoperit după 50 de ani sună ciudat și ridicol, există doamne care își încearcă norocul. Purtând astfel de ținute, ele speră că vor deveni mai atrăgătoare pentru sexul opus. În realitate, această tactică joacă în detrimentul lor, deoarece bărbații apreciază feminitatea, nu vulgaritatea.

Un crop-top poate fi înlocuit cu o cămașă albă. Simplă, clasică, nu se demodează niciodată, arată stilat, laconic, elegant și cât se poate de expresiv. Dacă dorești o ținută care să-ți întinerească chipul și să-ți scoată în lumină rafinamentul – începe cu o cămașă de culoare albă și uită de crop-topuri.

Greșeli de stil vestimentar femei 50+

#3. Fuste mini

Rochiile și fustele scurte, îmbinate cu tocuri stiletto, decolteul adânc și machiajul provocator nu adaugă feminitate nici măcar fetelor de 20 de ani, iar pe cele de 50 de ani arată vulgar și lipsit de gust. Chiar dacă picioarele tale sunt subțiri și atrăgătoare, o fustă mult peste genunchi e prea de tot pentru o doamnă care se respectă.

Combină tocurile doar cu fuste midi și maxi și renunță la fusta mini și decolteu integrate în aceeași ținută. Dacă te poți lăuda cu genunchi frumoși și picioare zvelte, poți încerca o fustă care trece ușor peste genunchi, asociată cu o bluză cu guler înalt. Mai multe despre cum poți arăta și decent, și seducător la 50 de ani, poți citi în articolul de mai jos.

Citește și: Garderoba femeii de 50 de ani: 6 fuste elegante în care vei cuceri orice bărbat!

#4. Ținute cu strasuri

Hainele încărcate cu strasuri arată ciudat și lipsit de gust. Nu știu de unde a pornit această modă și nu sunt sigură că strasurile au fost la modă vreodată. Dar surplusul de pietre scumpe la sigur nu te va ajuta să arăți sclipitor. Decât dacă la propriu. Deci – nu, nu și iarăși nu.

Dacă vrei cu orice preț să arăți expresiv, îmbracă o fustă din țesătură scumpă, de exemplu din satin, și combină fusta cu un pulover elegant, din țesătură densă, diferit ca tonalitate și textură.

Sfaturi vestimentare pentru femei 50 ani

#5. Ținute strânse pe corp

Stiliștii recomandă să renunți odată pentru totdeauna la ținute mulate în favoarea celor cu croială liberă sau oversize. Pe lângă faptul că hainele mulate și-au pierdut din actualitate și arată nițel deplasat pe femei de 50 de ani, aceasta vor scoate în prim-plan chiar și cele mai mici defecte ale siluetei tale.

În schimb hainele cu o mărime mai mare, îți vor masca defectele, îți vor sublinia delicatețea și arată mult mai decent și original. Spre deosebire de un model strâns pe corp, o cămașă croită lejer este universală și se potrivește oricărei femei, indiferent de tipul de siluetă.

#6. Cizme ugg

Cizmele ugg sunt foarte confortabile și arată nespus de drăguț, dar numai pe tinere de 15-25 de ani. Acest articol vestimentar este foarte infantil și nu se încadrează nici într-un fel în stilul elegant și subtil al unei doamne de 50 de ani.

Cizmele ugg pot fi înlocuite cu cizme elegante din piele, botine și chiar cu bocanci, care arată mult mai potrivit, atât la birou, cât și pe stradă sau în viața de zi cu zi.

#7. Accesorii bătrânești

Chiar dacă ținutele tale sunt stilate și elegante, întreaga impresie poate fi compromisă de o pereche de ochelari, sau un colier, sau niște cercei demodați. Accesoriile sunt la fel de importante ca ținuta de bază, prin urmare, ai grijă ca ele să nu te îmbătrânească prematur.

Rama ochelarilor joacă un rol esențial în crearea imaginii. Ramele întunecate și groase scot în evidență ridurile și pungile de sub ochi. Iar ramele translucide, dimpotrivă, reflectă lumina și sustrag atenția de la riduri. De altfel, odată cu înaintarea în vârstă, ramele trebuie să fie cât mai subțiri și mai mici.

Citește și: Nu-ți sabota ținuta: 12 greșeli vestimentare din cauza cărora arăți mai bătrână!