Greșeala fatală: 6 motive de ce ținutele tale arată ieftin

Nu trebuie să cheltuiești tot salariul pe îmbrăcăminte. Ca să arăți scump și stilat este suficient să eviți câteva greșeli vestimentare.

Iată 6 motive principale de ce ținutele tale arată ieftin.

Tivuri urâte

Una dintre cele mai evidente diferențe între hainele ieftine și cele scumpe sunt tivurile. La cele scumpe, cusăturile sunt maximal ascunse și executate cu multă acuratețe ( fără ațe sau cusături neuniforme). Apropo, profesioniști anume după cusături deosebesc fake-urile de hainele originale de brand.

Decorațiunile pe haine

Paietele, perlele, broderiile și alte decorațiuni arată bine pe haine doar dacă sunt aplicate de către marii profesioniști. În ceea ce privește hainele ieftine, mai bine să le eviți pentru că te dau imediat de gol.

Hainele din bumbac sau tricot de culori aprinse

De regulă, după câteva spălări acestea își pierd aspectul inițial. Culoarea nu mai este la fel de intensă, iar forma nu mai e cum ar trebui. Dacă preferi aceste țesături, alege nuanțele deschise, pastelate.

Dantela

Bineînțeles, dantela executată manual și folosită la îmbrăcămintea haute couture sau la rochiile de mireasă arată spectaculos. Însă țesăturile ieftine care încearcă să imite aceeași împletitură fină nu produc același efect. O alternativă mai puțin sofisticată este materialul de tip plasă, care nu arată nici scump, nici ieftin.

Imprimeurile ciudate

Cu cât e mai mărunt și mai complicat imprimeul, cu atât e mai mare probabilitatea că în procesul aplicării acestuia ceva nu va fi în regulă – desenul se va șterge sau se va distorsiona. Optează mai bine pentru imprimeurile clasice și simple de tip buline sau linii. Arată bine indiferent de categoria de preț a hainei.

Mărimea potrivită

Mâneci prea lungi și prea largi, haine prea înguste în umeri, pantaloni pe care îi calci în picioare – dimensiunile hainelor sunt foarte importante. Atunci când porți ceva care nu-ți vine cum trebuie se creează impresia că ți-ai cumpărat haina pentru că era la reducere sau ți-a oferit-o cineva în dar.