Gina Lollobrigida: Care e secretul tinereții sale și cum se face că la 93 de ani arată ca la 60?

Îți mai amintești de Gina Lollobrigida? Vedeta anilor ’50 este considerată până în prezent o adevărată icoană a stilului și a modei, numărându-se printre cele mai frumoase europence care au apărut vreodată pe marile ecrane.

Deși are 93 de ani, Gina nu pare intimidată de această cifră. Ea în continuare călătorește și face caritate. Într-unul din ultimele interviuri, italianca a recunoscut că nu are timp să îmbătrânească. Gina intenționează să trăiască cel puțin 113 ani – exact cât a trăit propria ei mătușă.

De mai bine de câteva decenii fanii încearcă să-i afle secretele. Actrița se apropie încet, dar sigur de aniversarea propriului centenar, însă spiritul său tineresc nu a dispărut nicăieri. Aceasta e în continuare activă și plină de viață, de parcă tocmai a împlinit 50 de ani. Nu orice bătrânică se poate lăuda cu atâta energie. Toate pentru că frumusețea și tinerețea vin din interior.

Și nu a dus o viață ușoară. Când a împlinit 12 ani, a început cel de-al Doilea Război Mondial. Fetița a cunoscut și foamea, și sărăcia, și neputința, dar nu și disperarea. Ea a avut mult de suferit, dar numește acea perioadă cumplită drept una din cele mai importante din viața ei. La urma urmei, după iadul pe care l-a trăit în timpul războiului, tot ce a urmat după a fost floare la ureche.

După încheierea ostilităților, tatăl Ginei planifica să-și trimită toate fiicele la mănăstire. Dar viitoarea vedetă a marilor ecrane nu se putea împăca cu acest gând. Ea visa să devină cântăreață de operă sau arhitectă celebră.

Prin urmare, la vârsta de 17 ani, Gina a început să-și câștige singură pâinea, mai întâi ca pictoriță de stradă, apoi ca actriță de cinema. Gina recunoaște că nu a visat niciodată să devină actriță, dar agenții îi tot propuneau roluri și, având nevoie de bani, a fost nevoită să accepte.

Chiar și după ce a devenit una din cele mai renumite și dorite actrițe de cinema, Gina a rămas fidelă principiilor sale. De altfel, relațiile ei cu cinematograful s-au răcit, deoarece tânăra vedetă refuza rolurile și scenariile care nu vibrau în același ritm cu sistemul său de valori.

Ea vroia să apară în filme de autor, create de regizori celebri, pe care puteai să-i numeri pe degete, nu în filme ieftine, care repetau același scenariu, voalat de fiecare dată sub altă etichetă.

Gina a copilărit într-un sătuc de munte și în ciuda ambițiilor sale libertine, era mai conservatoare de fire în comparație cu locuitoarele capitalei. Faima și recunoașterea mondială nu o inspirau. În plus, ei niciodată nu i-a plăcut în mod deosebit statutul de vedetă. Ea vroia să facă sculptură și fotografie. Și anume acestor arte și-a dedicat tot restul vieții.

Gina Lollobrigida susține că secretul energiei și tinereții sale constă în pofta inepuizabilă de viață, dragostea pentru artă, pentru frumusețea din jur și, bineînțeles, dragostea față de sine și față de propriul corp.

Gina dezvăluie că nu a abuzat niciodată de țigări, alcool sau mâncare nesănătoasă. Ea se culcă în fiecare zi la aceeași oră și încearcă să ducă un mod activ de viață. Dar nu neagă rolul eredității. Actrița recunoaște că mătușa ei a trăit 113 ani și își propune să repete această performanță.

Citește și: Tinerețe fără bătrânețe: 17 vedete care au peste 70 de ani și arată în continuare spectaculos!