Gimnastică pentru ochi: Cum să vezi mai bine, exersând doar 10 minute pe zi

Partea cea mai importantă a oricărui exercițiu este regularitatea, chiar dacă este vorba despre exerciții pentru ochi. Alege cel puțin 5 dintre cele propuse mai jos și fă-le zilnic timp de 10 minute.

1. Pentru ca să-ți normalizezi tensiunea intraoculară, clipește timp de 2 minute.

2. Încordează-ți privirea pentru câteva secunde, de parcă vrei să vezi ceva în depărtare și apoi deschide larg ochii. Repetă de cel puțin 5 ori. Acest exercițiu te va ajuta să relaxezi mușchii ochilor și să sporești circulația sanguină.

3. Pentru ca să mărești fluxul de lichide intraoculare, fă următorul exercițiu: Apasă ușor pe pleoape, menține timp de 2 secunde, apoi ia degetele. Repetă de 5 ori.

4. Unul dintre cele mai populare exerciții: Fă un punct pe geam. Privește punctul atent timp de câteva secunde, iar apoi privește un obiect îndepărtat de după geam, cum ar fi casa vecinului sau un copac. Repetă de 10 ori.

5. Închide ochii și lasă-te cuprins de întuneric. Scufundarea în întuneric contribuie la producția în celulele fotosensibile a unei substanțe bune pentru vedere – rodopsina.

6. Privește în dreapta, fără să întorci capul, iar apoi privește înainte. La fel procedează, privind în stâga și înainte. Repetă de 5 ori.

7. Închide ochii și încearcă să miști globii oculari în sus și în jos. Repetă de 5 – 10 ori.

8. Întoarce capul de câteva ori în dreapta și în stânga, după care în sus și în jos. Acest exercițiu este foarte bun pentru activarea circulației sanguine la nivelul ochilor și nu doar.

9. Privește în stânga și în dreapta, apoi în sus și în jos, după care fă cu privirea un opt.

10. Complică exercițiul și încearcă să execuți cu privirea diferite figuri geometrice. Fă din ce în ce mai complicate.