Gata cu sprâncenele desenate: Iată ce sprâncene se poartă în acest sezon!

Sprâncenele au un rol important în aspectul unei femei, deoarece echilibrează trăsăturile feței și conferă chipului expresivitate. Anume sprâncenele ne fac să arătăm diferit. Dar ești sigură că știi să alegi forma lor, dacă tot te-ai apucat să le modelezi? Dacă vrei să fii la modă, trebuie să știi care sunt tendințele și anti-tendințele modei în materie de sprâncene.

Nu se mai poartă sprâncene groase

Sprâncenele grafice, desenate cu rigla, au căzut în neant. Mai ales cele la care începutul este trasat foarte clar. Pe lângă faptul că arată pretențios, acestea îți pun la îndoială naturalețea. Iar naturalețea e cea mai importantă tendință a acestui sezon.

O altă (anti) tendință de care începem să ne debarasăm încetișor sunt sprâncenele cu umbre. De cele mai multe ori, umbrele le dau un aspect neîngrijit. Puține femei sunt în stare să le aplice corect. Chiar dacă se crede că sprâncenele groase dau bine, nu trebuie să le crești grosimea în mod artificial.

Nu mai sunt la modă nici sprâncenele dense, și nici cele arcuite la capăt. Dacă natura te-a înzestrat cu sprâncene drepte, fără frânturi, merită să menții această formă în continuare. O linie prea înaltă îți poate transforma fața într-o mască de teatru.

Și nu în ultimul rând, uită de sprâncenele pieptănate, laminate și pensate, care arată pretențios și, poate chiar, dezgustător. Astăzi e la modă naturalețea. Și atunci când vorbim de machiaj, și atunci când vorbim de tunsori, și cu atât mai mult, de sprâncene.

Sprâncenele naturale – tendința acestui sezon

Moda pentru tot ce arată natural a atins și sprâncenele. Această formă este considerată ideală, deoarece arată firesc și nu încalcă echilibrul feței. Sprâncenele naturale sunt ușor de întreținut și pentru asta vei avea nevoie doar de pensetă. Curba netedă a sprâncenelor îți va ridica vizual pleoapele și îți va face ochii mai mari.

Stiliștii consideră că forma clasică a sprâncenelor e bună numai pentru femeile cu fața rotundă, dar de facto, un astfel de model e bine venit pe fața oricărei femei. Linia fină și elegantă a sprâncenelor întinerește chipul și adaugă privirii un aer cochet.