Garderoba unei femei elegante: Aceste 5 lucruri te vor întineri la 60 de ani!

Lauren Hutton este o adevărată icoană în lumea modei. Actrița în vârstă de 77 de ani a fost una dintre primele super modele din SUA, a apărut pe coperta revistei Vogue de 25 de ori și a urcat pe podium până la 67 de ani. De la cine dacă nu de la ea să învățăm ce este stilul și bunul gust? Iată 5 piese vestimentare care, în opinia ei, nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei trecute de 60 de ani.

#1. Cămașa albă, deoarece întinerește chipul

Culoarea albă împrospătează imaginea unei femei, făcând-o vizual mai ușoară. Stiliștii spun că la 60+ cel mai bine e să îmbraci pantaloni închiși cu un top de culoare deschisă.

Țesătura albă reflectă o parte din lumină spre față, mascând ridurile și pungile de sub ochi. Prin urmare, încearcă să îmbraci cămăși în tonuri cât mai apropiate de alb. Strictețea lor poate fi diluată cu ochelari de soare, cu o eșarfă sau cu un fason neobișnuit.

#2. Jacheta, deoarece îți dă un aer contemporan

Un sacou croit lejer arată superb pe o femeie cu părul cărunt. Acesta îți va corecta silueta și îți va da un aer strict și intelectual, chiar dacă ținuta e adoptată în stil casual. El poate fi purtat cu pantaloni, fuste, rochii, blugi și chiar și cu adidași.

Prin urmare, poți compune look-uri diferite, arătând întotdeauna proaspăt și spectaculos. Alegând o jachetă, un sacou sau un blazer, trebuie să ții cont de zona pe care vrei să o subliniezi (talia, bustul) sau dimpotrivă să o maschezi (linia deviată a umerilor).

#3. Hainele în culori pastelate, deoarece diluează imperfecțiunile tenului

Culorile pastelate sunt bune pentru că arată delicat și întineresc imaginea unei femei, dar și ele trebuie alese inteligent. Ca magia să funcționeze, trebuie să ții cont de modul cum se asortează culorile, pentru a ascunde un defect sau altul.

De exemplu, menta și tonurile verzui diluează capilarele de pe față, tonurile nisipoase ascund ridurile, iar tonurile azurii maschează pungile de sub ochi.

#4. Hainele din țesături fine, deoarece nivelează ridurile 

Există părerea că țesăturile fine, precum catifeaua, satinul, dantela și lurexul, arată elegant și scump. Dar pasiunea femeilor pentru țesături fine, deseori joacă împotriva lor.

Ele poți să-ți niveleze ridurile și să-ți șteargă câțiva ani de pe chip, dar la fel de bine te pot face mai bătrână. Alege bluze de calitate, din țesături moi precum inul, bumbacul, mătasea sau șifonul. Ele îți vor da un aer nobil și elegant și te vor face să te simți bine.

#5. Cămășile cu decolteu în formă de V, deoarece te fac să pari mai zveltă

Da, o femeie de 60 de ani poate, iar uneori trebuie, să-și sublinieze gâtul. Firește că vorbim de un decolteu decent, dar și aici sunt câteva repere de care trebuie să ții cont. În primul rând, evită decupajele ovale, deoarece ele scurtează vizual gâtul și lărgesc umerii.

În al doilea rând, încearcă un decolteu modest în formă de V care, din contra, îți va face gâtul mai grațios, iar umerii mai înguști. Și în al treilea rând, evită decolteurile provocatoare. Ai 60 de ani, la urma urmei.

Citește și: Machiajul de întinerire: 10 sfaturi pentru femei de 60 de ani!