Să arăți scump e ușor: 6 piese vestimentare care îți vor face ținuta mai scumpă!

Să te îmbraci scump este mai ușor decât pare la prima vedere. Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegi este că scump înseamnă, inclusiv, simplu și laconic. Moda contemporană își îndreaptă tot mai des privirea spre terenul minimalismului, care e cea mai simplă cale de a arăta elegant, feminin și scump, în același timp. Iată 6 lucruri obișnuite, care îți vor face ținuta să pară mai scumpă!

#1. Cardiganul

Cardiganul este o alternativă excelentă pentru jachete. Acesta transformă imaginea unei femei, făcând-o să arate și mai delicat. Primăvara și vara se poartă cardigane fine din tricot, iar în perioade rece cardigane din țesătură densă.

De regulă, cardiganele scurte se potrivesc de minune femeilor subțiri, iar cele lungi femeilor plinuțe. Și nu uita să ții cont de culori. Contrastele împrospătează imaginea oricărei femei. Modelul de mai sus e confecționat din tricot dens și poate fi purtat atât la birou, cu pantaloni negri, cât și în viața de zi cu zi, cu blugi. Dungile contrastante și nasturii florali adaugă ținutei expresivitate, iar croiala clasică îi conferă o eleganță de nemaivăzut.

#2. Compleul cu pantaloni și sacou

Un compleu alcătuit din pantaloni și sacou este universal, elegant și actual indiferent de context. În acest sezon sunt la modă costumele croite liber, de culoarea cerului senin.

Pantalonii pot fi de lungime standard sau cu vedere la gleznă. Important e să fie în același ton cu jacheta. Alege o jachetă croită lejer, cu maxim o mărime mai mare. Pentru un plus de expresivitate, ținuta poate fi completată cu accesorii, de exemplu, cu o poșetă în același ton cu pantofii.

#3. Trenciul de culoare bej

Moda pentru jachete, geci și paltoane oscilează de la un sezon la altul, dar trenciul clasic rămâne întotdeauna în vogă. Un pardesiu bej, cu croială de raglan, arată cât se poate de grațios, romantic și feminin.

Trenci-ul era popular în anii ’70, a dat tonul anilor ‘2000 și iată-ne deja în anul 2021, iar trenciul este la fel de solicitat ca acum 50 de ani. Toate pentru că este un articol vestimentar universal și versatil, care se asociază superb cu orice ținută. Și arată întotdeauna scump și elegant.

#4. Pantofii loafers

Pantofii Loafers, înrudiți cu mocasinii, sunt o încălțăminte neobișnuit de suplă și comodă, cu talpă plată și fără șireturi. Dar, spre deosebire de mocasini, sunt mai rigizi și țin mai bine forma. Secretul acestora constă în confort, eleganță și versatilitate.

Acești pantofi pot fi integrați armonios atât în ținute clasice, cât și în ținute casual și pot fi purtați atât la birou, cât și într-o ambianță mai puțin formală. Iar dacă alegi un model bordo sau roșu aprins – fii gata să cucerești pe toată lumea.

#5. Haine în culori pastelate

În ceea ce privește culorile, albul întinerește și împrospătează chipul unei femei și o face vizual mai ușoară. Cu negrul trebuie să fii mai atentă. Mai bine să-l înlocuiești cu nuanțe profunde de albastru, verde și bordo, care arată scump și elegant. Iar dacă îmbraci o haină strălucitoare, de exemplu, o vestă roșie, restul nuanțelor trebuie să o dilueze.

Tonurile neutre (alb, negru, gri, maro), cele pastelate (bej, roz-deschis, liliac-pal, nisipos, bleu) și cele cremoase sunt întotdeauna binevenite, deoarece se asociază ușor între ele, arată feminin, delicat, stilat și nu va mai trebui să pierzi timpul în căutarea unor combinații inspirate de culori.

#6. Poșeta

Italiencele consideră că fiecare femeie care se respectă trebuie să aibă 3 genți de culori diferite: neagră, albastră-închis și bej. Geanta trebuie să fie rigidă, laconică, din piele de înaltă calitate și furnitură corespunzătoare.

Aceasta trebuie să reflecte stilul de viață, personalitatea și statutul deținătoarei sale. Dar să știi că nu contează atât poșeta, cât modul cum o porți. Despre acest lucru am scris mai multe în articolul de mai jos.

Citește și: Bunele maniere se cunosc după geantă: 7 reguli pe care femeile elegante nu le încalcă niciodată!