Garderoba de toamnă: 10 recomandări de la cea mai stilată franțuzoaică!

Catherine Deneuve este una dintre cele mai frumoase și enigmatice actrițe contemporane. În ultimele 5 decenii, ea a devenit o figură reprezentativă a cinematografului european și o adevărată icoană a stilului și feminității, devenind un exemplu nu numai de frumusețe și maniere excepționale, ci și de inteligență și înțelepciune.

Catherine a fost dintotdeauna un etalon al stilului și a știut să se îmbrace bine indiferent de sezon. Iată 10 piese vestimentare care, în opinia ei, te vor face mai elegantă la mijloc de toamnă.

Paltonul de tip pelerină

Pelerina e o alegere excelentă pentru zilele răcoroase de toamnă, când rochiile vaporoase nu mai sunt bune de nimic. Un palton alungit te va ajuta să pari mai înaltă, va ascunde imperfecțiunile siluetei și îți va împrospăta imaginea, mai ales dacă e realizat în tonuri elegante și e lipsit de decor.

Un pulover voluminos

Puloverul este un articol vestimentar numai bun pentru zilele reci de toamnă. E doar un stereotip că ele arată banal și plictisitor. Un model de calitate arată delicat, feminin și atrăgător. Și, mai important, este foarte confortabil. Un pulover în tonuri calme nu se demodează niciodată și într-un mod misterios adaugă eleganță și senzualitate oricărei femei.

Bluza în dungi verticale

Una dintre piesele vestimentare preferate ale actriței este bluza în dungi bicolore, verticale. Liniile verticale subțiază silueta și arată nespus de cochet. Un astfel de stil te va evidenția din mulțime și îți va da un aer elegant.

Cizmele lungi

Când să le mai porți, dacă nu toamna? Catherine Deneuve preferă cizmele negre cu toc mic și gros. Ele fac picioarele să pară mai lungi, dar se asortează rău cu paltoanele scurte. Prin urmare, evită această greșeală.

Paltonul cu două rânduri de nasturi și revere ample

Cine a decis că paltoanele trebuie să fie negre, gri sau în tonuri pastelate? Un palton alb este o adevărată comoară pentru o femeie cochetă și elegantă. Acesta te va transforma într-o adevărată aristocrată și se asociază excelent cu un top de orice culoare. Dar îți recomandăm să eviți autostrăzile în zile ploioase.

Kepi

O franțuzoaică adevărată nu se poate lipsi de acest accesoriu. El adaugă imaginii un colorit irepetabil și un farmec autentic franțuzesc. Catherine a încercat totul, de la berete franceze până la pălării boeme cu boruri largi – dar kepi rămâne accesoriul ei preferat.

Haina cu guler înalt

Inițial, acestea erau purtate doar de bărbați, în special de muncitori, militari și jucători de polo, îndeplinind o singură funcție – de a menține căldura. Însă Audrey Hepburn și Marilyn Monroe au făcut ca acest articol vestimentar să fie asociat cu femeile rebele, nonconformiste, dar teribil de elegante. Iar Catherine Deneuve a preluat această tendință și a contribuit la popularizarea ei.

Eșarfa de mătase

Popularitatea eșarfelor vaporoase își trage rădăcinile din anii ’60-70 ai secolului trecut, când libertatea de exprimare cunoștea o adevărată revoluție atât în Statele Unite ale Americii, cât și în Europa Occidentală. Catherine Deneuve, Sophia Lauren și Brigitte Bardot nu ezitau să poarte o eșarfă pe cap sau la gât ori de câte ori aveau ocazia.

Blănurile

Atributul femeilor bogate. Blănurile dintotdeauna au arătat elegant. Dar nu uita că astăzi se poartă doar blănuri artificiale, pentru că e etic și nu costă mult.

Citește și: Femeia elegantă se îmbracă simplu: 12 trucuri care te vor face mai elegantă!