Garderoba bărbatului contemporan: 5 reguli pe care trebuie să le respecte fiecare bărbat!

Fiecare persoană se îmbracă după bunul său plac. Nu există tabuuri și standarde ce nu pot fi încălcate. Până la urmă, contează să te simți bine. Dar dacă ții cont doar de confort și nu-ți pasă deloc cum arăți, îți va fi mai greu să câștigi respectul celor care te înconjoară și atenția femeilor. Vrem nu vrem, haina în continuare îl face pe om.

Cu toate acestea, unii bărbați continuă să se îmbrace confortabil, dar reușesc în același timp să arate atrăgător. Care e secretul acestora? Nu există nici un secret. Sunt doar câteva principii vestimentare de bază, pe care le poate respecta fiecare bărbat pentru a-și transforma imaginea complet. Află mai jos care sunt ele.

Sfaturi vestimentare pentru bărbați

Nu alerga după trenduri. Ele sunt înșelătoare. În imaginea din stânga e reprezentat un costum de lână, de la un producător mai puțin cunoscut, care costă 250 de euro. Iar în imaginea din dreapta, avem un costum creat de un brand renumit (Canali), care costă 2500 de euro.

Deci de 10 ori mai mult. Firește că cel de-al doilea costum e croit mai bine și dacă-l cercetezi atent, vei observa mici diferențe de calitate. Dar țesătura este aceeași. Și primul costum este aproape la fel de bun. Nu putem spune că e de 10 ori mai rău decât primul și nici măcar de două. Prin urmare, investește banii în calitate, nu în nume.

Bineînțeles, dacă ești bogat și 2500 de euro e o sumă de care poți să te desparți cu lejeritate, nu-i nimic rușinos în a purta haine scumpe. Mai ales că scump, de regulă, înseamnă de calitate. Dar din păcate, mai des întâlnim situația inversă. Când un bărbat nu-și permite un astfel de costum, dar împrumută bani sau renunță la salariul său pe trei luni pentru a-și lua unul și a crea iluzia prosperității.

Există o mulțime de piese vestimentare stilate, de calitate, la prețuri loiale pentru consumator. Problema bărbaților este că nu au răbdare la cumpărături și nu sunt atenți la ce cumpără. Înainte de a achiziționa un costum, fii atent la țesătură, la modul cum este croit, la cusătură, la etichetă etc. Hainele confecționate dintr-un material bun și croite bine, arată întotdeauna atrăgător și îți vor servi pentru mult timp.

Reguli vestimentare bărbați

Investește în articole vestimentare clasice. Moda este schimbătoare, tendințele sunt volatile, iar gustul este subiectiv. În schimb, soluțiile clasice nu își pierd niciodată din actualitate și arată întotdeauna stilat. Bărbații, de regulă, nu sunt prea interesați de modă și nu stau să compare un brand de pantaloni cu altul. Ei îl achiziționează pe cel mai scump. Sau pe cel mai ieftin, în dependență de bugetul și scopul lor.

Dar ca să nu dai greș, ca să nu sufere buzunarul și ca să arăți întotdeauna bine – cel mai simplu e să alegi un articol clasic. Hainele clasice nu se demodează, au o aură conservatoare, strictă, tipic masculină și nu costă foarte scump. E alegerea perfectă pentru fiecare bărbat care se respectă.

Reguli de stil pentru bărbați

Totodată, nu are rost să porți haine bune, haine clasice și mai cu seamă, haine scumpe, dacă acestea sunt slab adaptate la specificul corpului tău. Orice haină, indiferent dacă e vorba de un costum sau un tricou obișnuit – trebuie să stea bine pe corp. În mod ideal, să fie croită special pentru tine, dar bineînțeles că nu toată lumea își permite un astfel de lux.

Și în acest caz, psihologia masculină le dă bătăi de cap bărbaților din întreaga lume. Bărbații se comportă diferit la cumpărături și nu au atâta răbdare precum femeile. În consecință, o dau în bară cu mărimile.

Atunci când achiziționezi un costum, fii atent la umeri, la zona pieptului, la mâneci și bineînțeles, la modul cum sacoul îți maschează (sau nu) burtica. Ai grijă ca pantalonii să nu fie nici prea lungi, nici prea scurți, cu alte cuvinte – numai buni pentru tine. Cum să înțelegi acest lucru? Simplu. Dacă nu ai senzația că arăți impecabil sau dimpotrivă, dacă simți că ceva nu e în regulă, să știi că așa și este. De altfel, neconcordanțele pot fi corectate la preț rezonabil în cel mai apropiat atelier.

Stiluri vestimentare bărbați

Nu uita de accesorii și detalii suplimentare. Poți să ai o ținută impecabilă, alcătuită din haine de calitate, stilate, care stau bine pe corp, dar întreaga impresie să fie compromisă de un detaliu mărunt. Nu întâmplător se spune că diavolul se ascunde în detalii. Accesoriile joacă un rol esențial în stilul bărbaților și deseori reprezintă acel element care face diferența dintre un aspect de rând și unul desăvârșit.

Fii atent la modul în care centura se asociază cu pantofii. Ambele trebuie să fie de aceeași tonalitate. Batista împăturită de la costum, ceasul, inelul, cravata – toate trebuie să vibreze în același ritm și să reflecte masculinitatea și individualitatea ta. Ceasul este unicul accesoriu pe care nu trebuie să economisești. Un articol bun îți va servi pentru toată viața.

Reguli îmbrăcăminte bărbați

Și, în cele din urmă, dar nu în ultimul rând – învață să combini mai multe straturi de îmbrăcăminte. Când vremea se răcorește și trebuie să amesteci câteva stiluri, e foarte ușor să te încurci.

Nu îmbracă niciodată un palton peste un tricou, peste o cămașă sau peste un pulover din tricot. Paltonul este completarea ideală a unui sacou. Acesta trebuie să fie diferit ca tonalitate și textură – de regulă, mai dens și mai întunecat decât îmbrăcămintea dedesubt.

Citește și: Perfect bărbătesc: 30 de lucruri care nu trebuie să lipsească din mașina unui bărbat!