Fugi imediat de acolo: 10 moduri în care recunoști saloanele de frumusețe proaste

Astăzi, vizitele la salon au devenit la fel de ordinare ca și vizitele la medic. Proprietarii centrelor de frumusețe încearcă să facă tot posibilul ca să atragă tot mai mulți clienți. Însă în spatele unei fațade atractive și a unor prețuri avantajoase pot sta meșteri necalificați, lipsa licențelor sau chiar niște condiții antisanitare.

Noi ne-am documentat și îți spunem din care saloane de frumusețe să fugi imediat.

1. Interiorul încăperii îți provoacă semne de întrebare

Saloanele de frumusețe trebuie să se conformeze anumitor reguli sanitare. Curățenia la recepție și la locurile de muncă este obligatorie. Acordă atenție dacă salonul dispune de licență pentru proceduri estetice ( în cazul în care există un cosmetician), carte de reclamații și lista de prețuri pentru servicii.

2. Aceeași persoană tunde, alungește gene și machiază

Ai venit mai devreme la manichiură și vezi că manichiurista ta alungește genele altei cliente? Acest lucru ar trebui să te pună în gardă. De regulă, profesioniștii se limitează și se aprofundează într-un singur domeniu. În caz contrar, s-ar putea să nu fie suficient de competentă.

3. Frizerul nu-ți adresează întrebări

Este foarte important ca specialistul nu doar să se uite la fotografia pe care i-o arăți în ceea ce privește tunsoarea sau culoarea, el trebuie să-ți adreseze întrebări suplimentare, de exemplu: intenționezi des să-ți schimbi look-ul, mergi la piscină regulat, ce proceduri de păr ai făcut anterior, cât de des te speli pe cap ș.a. El trebuie să știe să te consulte.

4. Hair colorist-ul trebuie să-ți facă un test înainte să-ți vopsească părul

Înainte să-ți decoloreze sau să-ți vopsească părul, hair stylist-ul trebuie să știe dacă ți-ai mai vopsit anterior părul și să-ți facă un test la alergie. La fel, acesta poate face un test pe o șuviță prin care să vadă cum se comportă vopseaua cu firul de păr, de exemplu dacă nu face pete sau nu dă o nuanță de verde.

5. Hair stylist-ul lucrează cu mai mulți clienți în același timp

Dacă ai venit la salon, iar hair stylist-ul tău vopsește și tunde mai multe cliente în același timp, mai bine mergi în altă parte. El nu se va putea concentra maximal la fiecare acțiune și rezultatul poate fi sub nivelul așteptărilor.

6. Hair colorist-ul te asigură că va ieși culoarea pe care o vrei

Înainte să ajungi la un specialist în colorarea părului trebuie să găsești o fotografie cu nuanța pe care ți-o dorești. Dacă acesta va încerca să te convingă că va ieși exact așa, fie este incompetent, fie încearcă să te amăgească. El trebuie să-ți explice că nu întotdeauna rezultatul iese așa cum îți planifici și trebuie să-ți propună câteva opțiuni reale în cazul tău.

7. Salonul economisește pe produsele utilizate

O impresie despre salon se formează din detalii. Lipsa gulerașelor, prosoapele rupte sau murdare arată că aici se economisește pe clienți și, cel mai probabil, tot din această cauză, și specialiștii merg rar la cursuri de perfecționare.

8. Cosmeticianul nu are studii medicale

Un cosmetician fără studii medicale este limitat în servicii, el poate doar să vopsească sprâncene, să alungească gene, să facă masaj facial, epilare, manichiură și pedichiură. Pentru aceste activități, nu e nevoie de licență. Medicul estetician care face proceduri invazive, masaje terapeutice, proceduri complicate cu aparate speciale are nevoie de studii superioare de specialitate.

9. Ți se impun proceduri suplimentare

Dacă imediat ce începe, cosmeticianul îți indică injecții cu botox sau peeling chimic, mai gândește-te. S-ar putea ca scopul său să fie a obține mai mulți bani de la tine și nu a-ți rezolva problemele cu tenul.

10. Nu se interesează de anumite analize sau contraindicații

Înainte să înceapă o procedură, medicul cosmetician trebuie să te întrebe dacă ai reacții alergice la ceva, de ce boli cronice suferi, ce medicamente ei și care este starea actuală de sănătate. Uneori, chiar îți poate indica anumite analize suplimentare.

Sursa