Frumusețea stârnește invidii: 5 semne că te invidiază alte femei

Invidia este o declarație de inferioritate, spunea Napoleon; ulcerul sufletului, spunea Socrate; și umbra credincioasă a admirației, spunea Miguel de Cervantes. Știm că invidia e rea, dar nu putem scăpa de ea. Ea este pretutindeni. Și în loc să ne ferim de ea, mai bine să gândim pozitiv. Căci dacă oamenii te invidiază, înseamnă că au pentru ce. Iată 5 semne că oamenii îți invidiază stilul, ceea ce înseamnă că ai un stil desăvârșit.

1. Nu primești complimente de la femei

Sau le primești foarte rar. Femeile rareori laudă o femeie care arată mai bine decât ele. Instinctul concurenței nu le permite s-o facă. În ceea ce privește critica, de cele mai multe ori ele critică anume acele femei pe care, în mod inconștient, le percep mai frumoase. O fac fără să vrea, pentru că de cele mai multe ori este vorba de o admirație ascunsă.

2. Primești deseori întrebarea “cât costă?”

Cu referire la hainele tale. Chiar dacă e o întrebare lipsită de tact, bucură-te, fiindcă nu există o confirmare mai bună a superiorității tale. Această întrebare trădează două sentimente: admirație și invidie ascunsă. Și e cel mai bun semn că arăți cu adevărat elegant. Nu uita că invidia e umbra credincioasă a admirației.

3. Ceilalți îți imită stilul

Dacă prietenele tale se îmbracă la fel ca tine, înseamnă că ai un stil de invidiat. Acest lucru poate fi enervant, dar este firesc, pentru că și tu, în mod deliberat sau nu, te-ai inspirat de undeva. Toate femeile se inspiră de undeva, iar dacă restul se inspiră de la tine, înseamnă că ești cea mai stilată în cercul tău.

4. Alte femei te bârfesc

Bârfirea este sinonim cu invidia. Și întotdeauna este un reagent la ceva. La succes, la frumusețe, la stil, la curaj, la onestitate, la talent. Nimeni nu bârfește oameni care nu trezesc interes. Dacă stilul tău devine subiect de bârfe, să știi ca faci totul corect!

5. Restul așteaptă să o dai în bară

Să îmbraci o rochie de seară cu cizme lungi; dresuri negre cu pantofi albi; ciorapi cu sandale; treninguri cu pantofi, blugi cu cizme lungi. Și oricare alte greșeli mai există. Dacă ești stilată, fii sigură că vei primi un reproș chiar de la prima greșeală. De altfel, ce le mai rămâne să facă?