Frumusețea nu are vârstă: 5 reguli ale femeilor care nu îmbătrânesc niciodată!

Unele femei arată impecabil la orice vârstă. În aparență, nu au nimic ieșit din comun, dar emană prospețime și arată mai tinere decât celelalte. Care este secretul lor? De ce unele femei la 50+ arată tinere și frumoase, iar altele se transformă în bunicuțe?

Secretul e în atitudinea față de propriul corp. Medicii spun că urmând câteva reguli simple, bătrânețea poate fi încetinită, iar tinerețea pusă pe pauză. Iată care sunt ele.

#1. Ești ceea ce mănânci

Deși legătura dintre nutriția corectă și frumusețe a fost descoperită cu secole în urmă, multe femei continuă să ignore acest aspect. În zadar, fiindcă mai mult de jumătate din problemele tenului, ale unghiilor, ale dinților și ale părului sunt rezultatul unei nutriții defectuoase. De aici și un aspect bătrânesc.

Atunci când stomacul lucrează prost – pielea devine uscată, din gură miroase urât, părul devine fragil, tenul își pierde vigoarea, iar talia se transformă în pară. Dar fii pe pace, prejudiciul poate fi remediat.

Începe prin a include în rația ta alimentară cât mai multe fructe, legume, nuci, semințe, cereale integrale, pește și carne slabă. Alimentele trebuie adăugate treptat, ca organismul să se obișnuiască cu noul regim alimentar. Dar nu uita să-ți diversifici rația din când în când, pentru o digestie mai bună.

Nu sări peste micul dejun, mănâncă la ore regulate, ia cina cu 4 ore înainte de culcare, ferește-te de prăjeli și carbohidrați, controlează consumul de sare, zahăr și grăsimi și, bineînțeles, ferește-te de excese.

#2. Apa este izvorul vieții

Apa este esențială pentru sănătatea organismului nostru, iar sănătos înseamnă frumos. Starea tenului, a unghiilor și a părului depind de măsura în care organismul uman este hidratat.

Dacă corpul duce lipsă de apă, tenul va avea un aspect bolnăvicios și plictisitor, iar părul își va pierde din elasticitate, devenind uscat și fragil. Lipsa de energie îți va afecta postura, iar ochii vor arăta obosiți și inflamați.

Cantitatea zilnică optimă este de 20 de ml de apă la fiecare kilogram de greutate corporală. Deci dacă cântărești 60 de kilograme trebuie să consumi cel puțin 1,2 litri de apă în fiecare zi. Nu îți recomand să înlocuiești apa cu ceai, cafea, iaurt sau alte băuturi, fiindcă o bună parte din lichid nu va fi asimilată de organism.

#3. Cine doarme bine, are corp frumos

Oamenii de știință au demonstrat că insuficiența de somn declanșează mecanismul de uzură accelerată a corpului: ritmurile biologice sunt perturbate, apar dureri de cap, imunitatea scade și starea generală de sănătate se agravează.

În schimb, un somn regulat și sănătos îți garantează un corp mai tânăr cu 5-10 ani. Vârful secreției de melatonină, așa-numitul hormon al tinereții, este atins la miezul nopții. Prin urmare, la această oră ar trebui deja să dormi.

Este sănătos, plăcut și util să te culci și să te trezești în fiecare zi la aceeași oră (nu mai târziu de ora 23). O femeie odihnită nu doar arată, ci și este mai tânără, deoarece procesul de îmbătrânire încetinește cu 12%. Iar pielea capătă o strălucire naturală, delicată și un aspect sănătos.

#4. Mai mult aer și mai multă mișcare

Femeile active arată mai tinere. Modul sedentar de viață este cea mai scurtă cale către un aspect bătrânesc. Ai observat vreodată că femeile care plimbă câinele dimineața devreme sau fac jogging în parc arată tinere și pline de viață? De parcă tinerețea debordează din sufletul lor.

Mișcarea trebuie combinată cu ieșirile la aer, care este super necesar pentru tinerețea celulelor. Începe de pe acum, de la 30-40 de ani și corpul tău îți va spune un mare mulțumesc peste 2 decenii. Mersul la piscină, drumețiile, mersul cu bicicleta, gimnastica, yoga, pilates, jogging – toate acestea îți prelungesc tinerețea.

#5. Starea emoțională și starea de bine

Tinerețea, frumusețea, succesul, prosperitatea – toate se nasc din interior, și nici cosmeticele, nici plasticienii, nici garderoba nu pot ascunde adevărata noastră stare. O femeie este tânără în primul rând prin firea și natura ei, iar tot ce vedem în exterior este produsul stării interioare.

Și cel mai inteligent lucru pe care poți să-l faci este să continui să te dezvolți în plan mental, emoțional și spiritual. Nimic nu întinerește o femeie mai bine decât un suflet împlinit și frumos.

Citește și: Studiu: De ce femeile singure, fără copii, sunt mai fericite decât cele care au o familie?