Frizura bob – 36 de idei ilustrate pentru părul lipsit de volum

Din păcate, părul subțire este foarte frecvent. Conform statisticilor, peste 30% dintre femei se confruntă cu această problemă. În acest caz, nu are rost să crești șuvițe lungi. O coafură lipsită de volum nu va arăta bine îngrijită și atractivă. Dar nici părul scurt nu este pentru toată lumea. Deci, pare să nu existe nicio ieșire. Într-adevăr, singura opțiune este de a colecta fire subțiri într-un nod? Nu vă întristați, o tunsoare „bob” vă ajută să obțineți un aspect feminin spectaculos.

Principalele caracteristici ale frizurii bob

Moda pentru o tunsoare bob probabil nu va dispărea niciodată. Această coafură universală se potrivește aproape tuturor – atât fetelor tinere, cât și femeilor în vârstă. De asemenea, tipul de păr nu contează. Poate fi drept sau creț, dens sau rar, întunecat sau deschis. În plus, majoritatea tipurilor de bob nu au nevoie de un stil zilnic. Pentru a vă aduce în ordine dimineața, nu va dura mai mult de 5 minute. Și acesta este un avantaj serios, trebuie să fiți de acord!

O gamă largă de tehnici vă permite să obțineți efectul dorit, luând în considerare caracteristicile individuale ale părului și aspectul. Deci, pentru proprietarii de fire subțiri, o tunsoare multistrat sau texturată este foarte potrivită. Mai mult, tăieturile ar trebui să fie uniforme, absolut fără scărire. Această abordare face ca părul să pară mai plin și mai voluminos.

Important! Un efect de volum bun poate fi obținut prin ondulare. Metoda poate fi oricare – fier, bigudiuri, ondulator, utilizarea substanțelor chimice.

Recomandările stiliștilor

Tunsoarea bob este întotdeauna populară. Prin urmare, are un număr mare de soiuri. Atunci când alegeți opțiunea potrivită, puteți greși. Prin urmare, asigurați-vă că respectați câteva recomandări importante.

 • Pomeții ascuțiți sau obrajii plini sunt foarte bine mascați cu un bob alungit. Buclele situate lângă față ajută parțial să ascundă imperfecțiunile.Dacă ești mândră de contururile tale impecabile ale feței, subliniază conturul cu asimetrie.
 • O tehnică universală pentru femeile de toate vârstele este bobul.
 • Fața lungă poate fi rotunjită cu breton. Aceeași opțiune maschează bine o frunte largă.
 • Cei cu fața rotunjită ar trebui să acorde atenție tehnicii texturate și gradate.
 • O tunsoare gradată la umeri va ajuta la distragerea atenției de la gâtul scurt. Dacă gâtul este lung, atunci este mai bine să alegeți un bob scurtat.
 • Cu o bărbie ascuțită, nu este de dorit să optați pentru un bob alungit. Această coafură va sublinia doar conturul.

Dacă vă este greu să faceți o alegere, nu începeți cu opțiunile scurte ale unui bob. Atunci nu va fi ușor să remediați situația. Va trebui să faceți o tunsoare scurtă sau să așteptați până când părul va crește din nou.

Tehnici de bază ale bobului pentru fire subțiri

Unele fashioniste cred că o tunsoare bob nu este cea mai bună opțiune pentru părul subțire. De fapt, acestea greșesc. Dacă părului îi lipsește volumul, această coafură este exact ceea ce ai nevoie. În primul rând, vă sfătuim să acordați atenție unor astfel de tipuri de bob.

 • Bob fără breton. Dacă părul este lipsit de grosime, o astfel de tunsoare este perfectă. Deoarece întreaga masă de bucle participă la formarea coafurii.
 • Bob cu breton. Această coafură este acceptabilă, dar are nevoie de o abordare foarte atentă. Pentru a nu reduce prea mult volum total de păr, bretonul este rar. Se recomandă în cazurile în care este necesară corectarea imperfecțiunilor (scurtarea vizuală a feței lungi, ascunderea frunții largi). În plus, reînvie perfect imaginea, îi conferă luminozitate, individualitate.
 • Versiunea alungită. Șuvitele alungite lângă bărbie înmoaie vizual trăsăturile ascuțite, unghiulare. De asemenea, ajută la îmbunătățirea contururilor unei fețe rotunde. Arată cel mai bine pe părul drept.
 • Bob-caret. Contururile acestei tunsori populare sunt clare, dar destul de moi în același timp. Principala caracteristică distinctivă a unui astfel de bob este ceafa clar ridicată. Din această cauză, trebuie să vă actualizați frecvent coafura. Dar aspectul rămâne întotdeauna proaspăt. Bob-caret arată foarte impresionant și se potrivește aproape tuturor. Și dacă doriți să scăpați de capetele despicate, atunci această opțiune va fi un adevărat avantaj pentru dvs.
 • Asimetrie. Acest truc original este foarte potrivit pentru tinerele și îndrăznețele fashioniste. Pe o parte a feței se execută un bob clasic. Și pe de altă parte, părul este tăiat „băiețește”. Acest tip de bob este potrivit numai pentru părul drept.
 • Un bob „cascadă”. O combinație de două tehnici populare înmoaie o față ascuțită. Prin urmare, stilistii recomandă această coafură femeilor subțiri cu trăsături delicate. Caretul în cascadă oferă un volum suplimentar și ajută să facă față buclelor jucăușe. Părul arată natural și frumos. Prea des nu este necesar să reglați tunsoarea. În timp, se transformă într-o cascadă obișnuită. Și dacă doriți să vă creșteți părul, nu vor exista probleme speciale.

Acum știți tehnicile de bază ale popularei tunsoare bob. Alegeți opțiunea care vi se potrivește cel mai bine și nu ezitați să vă schimbați imaginea.

Etapele aranjării

Vrei ca noua ta coafură să arate cât mai bine? Nu este nimic complicat! Grija pentru o tunsoare bob nu necesită mult efort. Un ghid simplu vă va ajuta să obțineți un stil perfect.

1.Spălați-vă părul și uscați-l cu un prosop.

2.Aplicați un produs de coafare și uscați părul.

3.Luați o perie rotundă (medie sau mare). Începând din partea din spate a capului, înfășurați firele din jurul său și uscați-le cu un uscător de păr.

4.Folosind un pieptene rar, obțineți forma dorită și fixați părul cu lac (trebuie să-l aplicați deplasându-vă din partea din spate a capului până la breton).

Dacă decideți să utilizați bigudiuri, țineți cont de un lucru. Boomerangurile sunt cele mai potrivite pentru bob. Astfel de bigudiuri fixează buclele cu grijă, fără urme inutile. Același efect poate fi obținut și cu aricii. Dar este mai bine să nu le folosiți. În caz contrar, există riscul de a vă deteriora părul.

Ondulatoarele de diferite dimensiuni vă vor ajuta la obținerea unui volum suplimentar. Cele mici sunt folosite în zona gâtului, iar cele mari sunt utilizate mai aproape de creștet.
Produsele de coafare pentru firele subțiri trebuie aplicate numai lângă rădăcini. În caz contrar, firele vor deveni mai grele.

Cum să aranjezi corect un bob cu fire alungite? Totul este foarte simplu! Pentru un stil frumos, luați un uscător de păr și o perie rotundă mare și ridicați ușor regiunea occipitală superioară. Dacă părul tău nu este prea fragil și nu ți-e frică să-l deteriorezi, atunci poți lua un ondulator.

Atenţie! Pentru a obține un volum suplimentar de rădăcină, bouffantul este foarte des folosit. Nu este de dorit ca persoanele care au un păr subțire să recurgă la această tehnică. Dacă doriți, puteți încerca cea mai blândă opțiune de aranjare. Aplicați niște spumă pe părul umed și oferiți o formă cu mâinile.

Populara coafură bob este potrivită pentru toate vârstele și toate tipurile de aspect. Dacă părul tău este prea subțire, crede-mă, nu contează! O tunsoare corect aleasă va revigora părul, vă va face imaginea luminoasă și la modă. Nu trebuie să vă fie frică de schimbări. Încercați diferite opțiuni și cu siguranță veți găsi propriul stil unic.