„Franțuzoaicele nu îmbătrânesc”: O prietenă din Europa mi-a zis ce fac ele după 50 de ani

Pentru multe femei, franțuzoaicele sunt un etalon al eleganței, la orice vârstă s-ar afla. Aceste femei nu doar că se îmbracă frumos, dar mai știu să se impună cumva altfel decât femeile din alte țări. Ele au un farmec aparte și un stil inconfundabil. Dacă vrei să le afli secretele, noi o să-ți dezvăluim câteva.

Prietena mea a locuit câțiva ani în Franța și a reușit să tragă unele concluzii despre stilul de viață al franțuzoaicelor.

Și dacă aveam impresia că ele depun o muncă titanică pentru ca să arate bine, de fapt totul este invers.

Oamenii de știință au demonstrat că franțuzoaicele trăiesc cu 2-5 ani mai mult decât femeile din întreaga lume. Care ar fi secretul frumuseții și longevității lor? Nu este vorba de trucuri complicate, ci de niște reguli simple și foarte clare.

Prima regulă pe care o respectă majoritatea franțuzoaicelor – poartă ochelari de soare, preponderent de formă rotundă. Și nu e doar pentru modă și stil, ci pentru a proteja pielea din jurulor ochilor de apariția ridurilor de expresie și de foto-îmbătrânire.

Franțuzoaicele nu țin diete, ele gustă din toate, dar câte puțin. Ingredientul de bază în bucatele lor este usturoiul. El este adăugat în salate, paste, carne, pește. După cum se știe, usturoiul este bogat în antioxidanți, iar aceștia luptă cel mai bine cu radicalii liberi și cu îmbătrânirea. În plus, usturoiul consumat crud ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Încă o regulă a franțuzoaicelor este să ia masa la bucătărie, la masă, unde nu există televizor. Mâncatul în fața ecranului duce la excese în alimentație.

Totodată, atunci când își îngrijesc pielea, femeile din Franța nu uită de zona decolteului. Ele folosesc creme, scraburi și peeling-uri.

Și într-un final, franțuzoaicele știu să se relaxeze. Ele trăiesc după principiul „nimeni nu este perfect” și încearcă să nu-și facă griji din orice fleac.