Respectă aceste 5 reguli și vei fi stilată chiar și la 50 de ani!

Fiecare femeie își dorește să fie stilată. Iar un look stilat are două componente de bază: un aspect îngrijit și o ținută bine gândită. Să alegi o ținută care să-ți etaleze rafinamentul nu-i deloc ușor. Dar ca să nu dai greș, iată câteva reguli de bază, pe care femeile stilate nu le încalcă niciodată, deoarece pentru ele sunt deja un obicei.

1. Planifică-ți ținuta din timp

O ținută pregătită din timp nu poate fi eșuată. Obiceiul de a pregăti hainele cu care te vei îmbrăca, cu tot cu accesorii, pantofi și poșetă, îți salvează timpul, energia și nervii, dar, în același timp, îți conferă acel aspect îngrijit, impecabil, chitit, pe care îl obțin numai cei care dețin acest secret.

Și nu se referă numai la ziua de mâine, ci la întreaga garderobă. Gândește global, ai grijă ca toate piesele din garderoba ta să se combine între ele. În acest fel, vei fi întotdeauna stilată.

2. Dezvoltă-ți simțul estetic

Tot ce trebuie să faci este să arunci din când în când câte o privire peste revistele de modă sau paginile de Instagram ale femeilor care te inspiră. Acest truc îți va îmbogăți experiența vizuală și cognitivă, până în momentul în care vei fi în stare să-ți planifici de sine stătător o ținută elegantă.

Moda trebuie acceptată, dar doar în porții mici, altfel vei arată ridicol, afirma Coco Chanel. Cu alte cuvinte evită extremele. Nu te poți dezice totalmente de modă, dar să imiți obsesiv și orbește fiecare ținută afișată în revistele de frumusețe, tot nu-i cea mai bună idee.

3. Ai grijă de hainele tale

Ca să fii stilată, nu e neapărat să te îmbraci scump și la modă. Dar hainele trebuie să fie curate, călcate și de bun gust, deoarece chiar și un detaliu mărunt precum un pantof zgâriat îți poate compromite întreaga ținută.

Hainele trebuie să stea bine pe corp și să se asorteze bine între ele. Experiența arată că poți crea o ținută elegantă chiar și din haine vechi, atât timp cât sunt îngrijite!

4. Completează ținuta cu accesorii

Completează fiecare ținută cu accesorii. Nu e neapărat să fie bijuterii. Ochelarii, cerceii, inelele, eșarfele, colierele, mănușile, poșetele – toate acestea vor adăuga eleganță ținutei tale. Dacă sunt alese inteligent, accesoriile pot transforma o ținută obișnuită în una expresivă și elegantă.

Dar ai grijă cu numărul lor. Excesul de accesorii arată demodat și bătrânesc. Astăzi e la modă minimalismul, cu unu-două accente neobișnuite, care să îți sublinieze individualitatea.

5. Găsește formula care ți se potrivește

Astăzi e la modă individualitatea. De fapt, întotdeauna a fost. Moda e creată pentru a te juca cu ea, iar urmând un șablon, nu vei fi niciodată la modă. Hainele trebuie să-ți reflecte stilul și personalitatea și să te facă diferită de ceilalți.

Găsește hainele în care te simți confortabil (în afară de pijama) și joacă-te cu fasoanele. Formula poate să fie aceeași (de exemplu, pantaloni+pantofi+bluză), dar imaginea să fie de fiecare dată diferită. Iată cum aceeași carte poate fi jucată în mod diferit.

Citește și: Te îmbătrânesc prematur: 7 lucruri care te transformă în bunicuță!