Fii stilată cu bani puțini! 7 reguli pentru o garderobă 50+, cu buget redus!

Nu trebuie neapărat să fii tânără și bogată ca să arăți stilată și la modă. Vârsta și eleganța pot și trebuie să meargă braț la braț, iar banii nu sunt și nu vor fi niciodată un impediment în calea frumuseții – totul depinde de simțul estetic și de fantezia ta. Hai să vedem împreună cum poți face acest lucru!

Reguli de stil pentru femei

1. Nu te sfia să cumperi haine de la second hand!

Crezi că e rușinos să-ți cumperi haine la mâna a doua? Absolut deloc. E o practică obișnuită în toată lumea și în special în Țările Scandinave, unde cultura și nivelul de viață sunt cu totul și cu totul la un alt nivel. În magazinele SH poți găsi o groază de haine stilate, de calitate superioară, produse în serii mici. Adică e vorba de piese vestimentare neobișnuite, care lipsesc în magazinele de rând și îți vor adăuga un șic și o eleganță aparte, fără să cheltui o groază de bani.

Citește și: Eleganță și rafinament: 15 reguli de stil de la Christian Dior pe care trebuie să le știe fiecare femeie!

Odată am găsit o jachetă vintage extraordinară, de marcă, aproape nouă, de o calitate impecabilă, care costa de 8 ori mai puțin decât în magazin! Plus la asta, acum e mai actual ca niciodată să fii eco și să te îmbraci la second hand, deoarece, de exemplu, doar pentru confecționarea unei perechi de blugi noi sunt consumate circa 2 tone de apă.

2. Dezvoltă-ți gustul și simțul estetic!

Unii au fost înzestrați cu această abilitate din copilărie, dar dacă nu te numeri printre acești norocoși, nu te întrista, simțul estetic e doar un skill, ca oricare altul, pe care îl poți învăța la fel de ușor ca mersul pe bicicletă, navigarea pe internet sau conducerea unui automobil.

Citește și: Îmbracă-te altfel: 6 reguli de stil de la femeia care a cucerit Asia prin eleganța sa!

Tot ce trebuie să faci este să arunci din când în când câte o privire peste revistele de modă sau paginile de Instagram ale femeilor care te inspiră. Acest truc îți va îmbogăți experiența vizuală și cognitivă, până în momentul în care vei fi în stare să-ți planifici de sine stătător o ținută elegantă.

Reguli de stil vestimentar

3. Învață să croiești!

Niciodată nu poate fi prea târziu să înveți ceva nou. Învățând să croiești, vei economisi banii și timpul pierdut prin magazine în căutarea unor piese vestimentare care să se potrivească perfect pe silueta ta.

Citește și: Nu alerga după trenduri: 5 reguli vestimentare, urmate de femeile cu un stil impecabil!

În plus, acest lucru îți va dezvolta abilitățile creative, și cine știe, poate într-o bună zi vei începe să coși haine personalizate nu numai pentru tine.

4. Subliniază ținuta prin accesorii!

Ochelarii, cerceii, inelele, eșarfele, colierele, mănușile, poșetele – toate acestea vor adauga eleganță ținutei tale, fără ca buzunarele să aibă de suferit. Dacă sunt alese inteligent, câteva accesorii pot transforma o ținută obișnuită într-una expresivă și elegantă.

Sfaturi vestimentare pentru femei

5. Experimentează cu nuanțele!

De regulă, femeile trecute de 50 de ani poartă haine în culori plictisitoare – gri, negru, maro. O asemenea paletă cromatică pentru o femeie în vârstă nu e atât de rea cum pare la prima vedere, dar culorile clasice trebuie diluate cu nuanțe nobile contemporane. De exemplu, culoarea neagră poate fi combinată armonios cu verde smarald, iar culoarea gri cu bordo.

6. Investește în articole vestimentare de bază!

Piesele vestimentare de bază din garderoba oricărei femei – pantalonii clasici, blugii, tricoul alb, cămașa albă clasică, rochia neagră, fusta creion, pantofii bej, sacoul etc – rămân întotdeauna actuale, pot fi combinate armonios între ele, se potrivesc pentru toate ocaziile și orice tip de siluetă. Cu alte cuvinte, pot salva orice garderobă, dar și buzunarele tale.

Citește și: Tot ce nu ai știut despre modă: 10 reguli de stil de la redactorul șef al revistei Elle!

7. Nu uita de tunsoare!

Un păr îngrijit și frumos va adăuga farmec aspectului tău, iar o tunsoare stilată, aleasă în funcție de forma feței, tonalitatea pielii, specificul părului și siluetei, te va face să arăți stilată și atrăgătoare, indiferent de hainele pe care le porți.