Fii gata din ajun: 7 trucuri ca să nu irosești mult timp pe dichisitul de dimineață

Dimineața nu ne ajunge nici tot timpul din lume ca să fim gata repede. Nu reușim să asortăm bine hainele, să ne aranjăm bine părul sau să definitivăm machiajul. Și cât nu ne-am strădui, aproape în fiecare dimineață ne mulțumim cu ce avem în loc să fim mândre de felul în care arătăm. Iar de asta știi că depinde încrederea în sine?

Pregătește ținuta de seara

Alege în ajun hainele, încălțămintea, accesoriile. În acest fel, dimineața o să-ți ajungă timp pentru coafură și machiaj. Poți face chiar mai mult. Să-ți pregătești câteva seturi de haine și accesorii, pe care să le aranjezi împreună în dulap. La fel, dacă e nevoie să calci o haină sau să-i coși un nasture, fă asta seara.

Alege un feon puternic

Dacă îți speli părul dimineața și faci asta aproape în fiecare zi, ai nevoie de un feon performant, care să usuce repede părul. Ca să nu greșești, cumpără-l dintr-un magazin special pentru coafori. Feonurile profesionale au diverse funcții care mențin sănătatea firului de păr și a scalpului: câteva temperaturi, efectul de anti-electrizare sau ionizare. La fel, alege și niște perii care te vor ajuta să-ți aranjezi părul frumos.

Machiajul cu degetele

Pentru ca să ai un aspect fresh, vei avea nevoie de 3-4 produse cosmetice, mai ales că tot mai mult se apreciază naturalețea. Un fond de ten ușor, pe care-l vei aplica cu degetele. Un fard de pleoape lichid sau un creion – fard care se retușează ușor cu degetele. Un iluminator, pe care-l vei aplica cu mâna pe pomeți și sub sprâncene și un balsam de buze nuanțat, pe care, la fel, îl vei aplica cu degetele. În câteva minute machiajul va fi gata!

Tunsoarea reușită

Tunsoarea care își menține forma inițială mult timp este o investiție bună. O să economisești mult timp și nervi, dacă vei reuși singură să-ți aranjezi părul așa cum a făcut-o hairstylistul. Găsește specialistul care îți va face cea mai potrivită tunsoare pentru părul tău.

Șamponul uscat

Dacă te grăbești foarte mult și nu reușești să te speli pe cap, șamponul uscat este salvarea. Aplică puțin șampon la rădăcini și apoi piaptănă părul. Firele își vor recăpăta prospețimea de parcă ar fi spălate acum câteva ore. Totuși, specialiștii nu recomandă să-l folosim foarte des pentru că usucă scalpul.

Produsele 2 în 1

Atunci când termini cu exteriorul nu uita și de micul dejun. Trebuie să fie nutritiv, sănătos și, bineînțeles, rapid. Producătorii au avut grijă de asta și ne propun sucuri cu cereale, iaurt cu fructe sau brânză și muesli. Aceste produse sunt gustoase și echilibrate, e ceea de ce ai nevoie.

Dejunul pregătit de seara

Înmoaie fulgii de hrișcă sau de ovăz de seara în iaurt natural sau în chefir. Dimineața adaugă fructe sau nuci și dejunul va fi gata. La fel, îți poți fierbe seara ouă, îți poți pregăti un sendviș sau o budincă.