Fii atentă cum te îmbraci: 8 greșeli vestimentare, care discreditează imaginea unei femei!

Orice femeie își dorește să arate perfect. Iar un look perfect înseamnă un aspect îngrijit, o tunsoare bună, o manichiură elegantă și o ținută potrivită corect. Cu toate că astăzi este la modă individualitatea și libertatea de exprimare, există câteva linii roșii peste care nu trebuie să treci.

Abilitatea de a asocia hainele între ele fie este nativă, fie se dobândește greșind. Dar decât să înveți din propriile greșeli, ce-ar fi să înveți din greșelile altora? Deci hai să vedem care sunt cele mai frecvente greșeli vestimentare atunci când vrei să combini 2 sau mai multe elemente.

Greșeli vestimentare femei

#1. Rochie de seară cocktail și cizme lungi

Această rochie a fost creată pentru petreceri, evenimente de seară și ieșiri la un cocktail și se potrivește perfect cu pantofi sau sandale. Dacă e frig afară, ia pantofii cu tine. Diferența dintre o ținută cu pantofi și una cu cizme este considerabilă. Cea din dreapta arată feminin și grațios, iar cea din stânga, vulgar și provocator.

#2. Ciorapi întunecați și pantofi albi

Acest stil a fost în vogă timp de câteva luni, dar s-a consumat mai repede decât ne-am fi așteptat. Toate pentru că stilul arată deplasat și caraghios, lăsând senzația că pantofii sunt de prisos. În principiu, e greu să integrezi pantofii albi într-o ținută neagră. În teorie, poți îmbrăca o rochie fără ciorapi, dar e mai bine să asociezi negru cu roșu sau cu alte culori.

Greșeli de stil vestimentar

#3. Ciorapi și sandale

Aceasta este cea mai scurtă cale de a arăta ridicol și copilăresc. Ciorapii din țesătură densă îngreunează imaginea, iar sandalele îi dau un aer comic și neserios, de parcă te-ai îmbrăcat pentru a veseli micuții la o petrecere pentru copii.

#4. Rochie-cămașă și cizme peste genunchi

Dacă vrei să arăți ridicol și să comiți o crimă împotriva bunului gust, combină o rochie de tip cămașă cu o pereche de cizme lungi, înguste, peste genunchi. Această combinație nu e deloc confortabilă, iar contrastul dintre texturi te va face să arăți grosolan.

Gafe vestimentare femei

#5. Fustă până la genunchi și cizme până la genunchi

Dacă îți plac atât de mult cizmele lungi și nu poți renunța la ele, ai grijă ca fusta să acopere linia superioară a încălțămintei. Altfel vei denatura proporțiile siluetei tale și armonia întregii imagini. O fustă midi se va descurca excelent cu această sarcină.

#6. Cizme lungi peste blugi

O decizie foarte controversată, dar dacă ai hotărât să faci acest pas, îți recomandăm să înlocuiești cizmele cu o pereche de bocanci stilați, iar blugii skinny, cu blugi mom, pe care e destul să îi sufleci.

Sfaturi vestimentare pentru femei

#7. Pantaloni culottes și adidași

Așa cum blugii skinny arată bine cu un pulover voluminos, iar pantalonii largi, cu un top mulat. Așa și pantalonii culottes trebuie asociați cu pantofi cu toc înalt, și nici într-un caz cu adidași, deoarece vei arăta mai scundă și mai plinuță.

#8. Treninguri și pantofi

Nu, nu și iarăși nu! Stilul sport și eleganța sunt incompatibile. Decât dacă porți o rochie cu adidași sau adaptezi treningul la stilul casual, cum a făcut femeia din dreapta.

Citește și: Ținute lipsite de gust: 12 greșeli vestimentare pe care trebuie să le eviți!