Fii atentă cum te îmbraci: 7 greșeli care îți sabotează ținuta

Multe articole de garderobă pot primi o a doua viață dacă sunt asortate corect. Dar acest truc nu funcționează cu toate lucrurile. Unele pur și simplu sunt depășite, demodate și de prost gust. Și sunt în stare să compromită chiar și cea mai frumoasă femeie. Iată 7 piese vestimentare la care ar trebui să renunți!

1. Fustele mini

Fustele mini asociate cu cizme înalte și un decolteu adânc nu sunt nici pe departe cea mai bună idee. Indiferent de vârstă, acestea arată vulgar, deplasat și provocator. Combină tocurile doar cu fuste midi și maxi și uită de fusta mini și decolteu integrate în aceeași ținută. În general, evită decolteurile și fustele mini. Frumusețea trebuie evidențiată elegant. Bărbații inteligenți se lasă cuceriți de altceva.

2. Imprimeurile copilărești

Clasicul nu se demodează niciodată. Prin urmare, renunță la imprimeurile florale, imprimeurile copilărești și stilul animal print. Ținutele simple și laconice întotdeauna au arătat nobil și elegant. Iar dacă vrei să adaugi puțină expresivitate ținutei tale, alege un imprimeu clasic – carouri, dungi sau buline.

3. Lenjeria ieftină

Nu te vei simți niciodată elegantă, chiar și în cea mai frumoasă rochie, dacă lenjeria pe care o porți este inconfortabilă, urâtă, veche sau de calitate proastă. O lenjerie bună corectează silueta, maschează imperfecțiunile, îndreaptă postura și te ajută să-ți etalezi rafinamentul și, cel mai important, ea schimbă starea de spirit a unei femei.

4. Hainele lipsite de formă

Stilul oversize și hainele lipsite de formă, care ar trebui să-ți ascundă imperfecțiunile siluetei, în practică au un efect opus. Ele te fac să arăți mai mare, te lipsesc de expresivitate și îți îngreunează imaginea. În consecință, ajungi să arăți mai bătrână. Sfatul nostru e să îmbraci haine cu o mărime mai mare, nici mai mult, nici mai puțin.

5. Ținutele vibrante

Evită culorile vibrante și extravagante, care au fost populare în anii 80’, în favoarea nuanțelor laconice și expresive. Tonurile profunde, precum albastru, verde sau bordo, arată scump și elegant. Iar dacă îmbraci o haină în culori strălucitoare, de exemplu, o bluză azurie, restul culorilor trebuie să o dilueze, nu să vibreze și mai mult.

6. Excesul de accesorii

Excesul de bijuterii este asociat cu bătrânețea și absența bunului gust. Astăzi e la modă stilul laconic, cu 1-2 accente minimaliste, care să-ți sublinieze rafinamentul. Ia exemplu de la doamna de mai jos.

7. Moda acestui sezon

Nu alerga după modă. Hainele pot să arate grozav pe podium, pe manechine, în reviste sau pe colegele tale, dar asta nu înseamnă că vor arăta bine și pe tine, mai ales că moda contemporană e orientată spre femei de 20-30 de ani. Fii mai selectivă de fire și nu uita că individualitatea este cel mai elegant lucru care poate să existe.

Citește și: Te îmbătrânesc prematur: 7 lucruri care te transformă în bunicuță!