Fii atentă cum te îmbraci: 5 lucruri care sunt la modă, dar NU se poartă după 50 de ani!

Moda se schimbă atât de repede încât pare imposibil să ții pasul cu ea. De altfel, așa și este. Îți poți schimba la nesfârșit garderoba și oricum vei rămâne în urmă. Dacă mă întrebi ce e la modă astăzi, voi răspunde – totul. Și nimic, în același timp.

Prin urmare, încetează să alergi după modă, mai cu seamă la 50 de ani, pentru că oricum toate hainele noi sunt făcute pentru puștoaice. Iată 5 lucruri care astăzi sunt foarte populare, dar arată deplasat pe femei 50+. Și alte 5 lucruri cu care ai putea să le înlocuiești.

#1. Rochii patchwork

Patchwork-ul a strălucit la ultima prezentare de modă organizată de Dolce & Gabbana pentru sezonul primăvară-vară 2021. Ținuta a fost preluată rapid de bloggerițe și influenceri și s-a răspândit în toată lumea.

Principiul e simplu – rochia este cusută din țesături diferite ca formă, culoare, textură și imprimeuri. Îți dai bine seama că e un articol infantil, pur tineresc, care arată pretențios și lipsit de gust pe o doamnă care își cunoaște adevărata valoare.

O astfel de rochie nu întinerește, ci evidențiază și mai mult prăpastia dintre vârstă și aspect. Noi îți propunem să o înlocuiești cu o rochie creion, în tonuri pastelate, care arată mult mai grațios și mai feminin.

#2. Fuste foarte scurte

O altă tendință a acestui sezon, care a fost dată de mari case de modă precum Chanel și Miu Miu. E un trend curios, nițel provocator, care fără îndoială e pe placul bărbaților. Dar în goana după tinerețe, el nu a fost trecut cu vederea nici de femeile 50+.

Acest stil provocator nu adaugă feminitate nici măcar la 20 de ani, iar la 50 de ani arată vulgar, deplasat și lipsit de gust. Nu uita că bărbații apreciază feminitatea, nu vulgaritatea, iar un look prea frivol la sigur îi va ține departe de tine, cel puțin pe bărbații la care aspiri.

Chiar dacă te poți lăuda cu genunchi frumoși și picioare subțiri, fii atentă cu lungimea fustei. Încearcă să găsești balanța dintre senzual, elegant și decent. Din punctul nostru de vedere, o fustă midi cu talie înaltă e numai bună pentru o doamnă adevărată.

#3. Bluze din stofă translucidă

Valentino, Fendi, Saint Laurent – ce au în comun aceste case de modă? Toate au pus accentul pe țesături translucide. Dar un astfel de look e destul de periculos. Trebuie să fii foarte atentă cu gradul de transparență, cu tonul țesăturii și cu ceea ce porți pe dedesubt.

O tânără de 20 de ani se expune la mai puține riscuri din motive lesne de înțeles. Prin urmare, ar fi mai bine să renunți la această ținută. Dar dacă nu poți renunța la astfel de țesături, ce-ar fi să le transferăm pe mâini, ca ținuta să arate decent și grațios?

#4. Rochii cu volane

Modelele celor de la Giambattista Valli, Alexander Mcqueen și Carolina Herrera au defilat în acest sezon în rochii de păpușă, cu volănașe. Conceptul e foarte popular chiar în acest moment, dar, din păcate (sau din fericire) e mult prea infantil pentru o doamnă elegantă, trecută de 50 de ani.

Rochia pompoasă din tul poate fi înlocuită cu un model stilat și laconic, completat cu accesorii. Femeile elegante nu aleargă după branduri scumpe, nu încearcă să iasă în evidență prin ținute provocatoare și nu repetă toate prostiile dictate de modă, ba mai mult, nu o urmăresc.

#5. Haine cu decupaje neobișnuite

Decupajele sunt un alt trend al acestui sezon. Anul ăsta s-a dovedit a fi destul de aprins, din câte poți observa. Mai mult decât atât, unele branduri precum Victoria Beckham, Off-White și Gabriela Hearst au reinventat acest concept, astfel încât ne-am trezit cu decupaje sub sâni, la nivelul coastelor sau pe întregul spate.

Aceste decizii sunt provocatoare prin natura lor, dar pe o femeie de 50 de ani arată de două ori mai provocator. Nu uita că o femeie elegantă nu are nevoie de ținute provocatoare pentru a ieși în evidență. Iar dacă îți arde de jocuri și vrei un decupaj cu orice preț, nu reinventa roata și apelează la tăietura în formă de V.

50 de ani e o vârstă pe cât de frumoasă, pe atât de periculoasă, pentru că ești tentată să faci o groază de greșeli. E vârsta când nici bunicuță nu ești, dar nici tânără nu te poți numi. E vârsta când în goana după tinerețe multe femei fac greșeli de neiertat în alegerea hainelor. Iată 5 greșeli pe care trebuie să le eviți. Iar în articolul de mai jos găsești încă 5.

Citește și: Încetează să faci aceste 6 greșeli vestimentare, dacă vrei să arăți bine după 50 de ani!