Fiecare a doua femeie face minim 2 dintre aceste greșeli, în îngrijirea tenului. Vezi dacă le faci și tu!

Dacă ești obosită deja de materialele care se contrazic în legătură cu îngrijirea corporală a unei femei, dar și părerile împărțite ale cosmetologilor și specialiștilor în domeniu, atunci noi îți prezentăm un material bine pus la punct și folositor față de greșelile zilnice pe care le face o femeie în procesul de îngrijire.

Schimbarea permanentă a cosmeticii

Trendurile în lumea cosmetologică se schimbă foarte des, însă dacă ți-ai format deja un set de produse care își fac bine organismului, ar fi perfect dacă l-ai schimba cât de rar se poate și să rămâi fidelă acestor cosmetice. Odată ce încerci diferite produse apărute peste noapte și neverificate în lumea largă, te poți pomeni cu mai multe probleme de piele, acnee și iritații.

Refuzul demachiantului

Îndepărtarea accelerată a machiaj cu o loțiune sau o apă simplă te poate lăsă cu o mulțime de „cadouri”. Folosirea necorespunzătoare a produselor dezinfectante îți poate irita pielea, iar peste noapte să te trezești cu o alergie sau chiar coșuri sau puncte negre.

Folosirea pudrei

Dacă în perioada rece a anului pudra o poți folosi fără probleme, atunci pe vreme caldă, chiar cea mai buna pudră nu își va face efectul și nu-ți va acoperi deficiențele de pe față. În linii generale pe timp de vară, există puține lucruri care salvează fața să nu devină lucioasă. Cosmetologii recomandă în această perioadă să folosești cât mai des șervețelele, dacă observi că fața strălucește.

Folosirea unei creme înaintea somnului

Nimic nu se compară cu sentimentul după îndepărtarea machiajului înainte de culcare. Cu toate că vrei ca pielea să se odihnească, însă este mult mai bine să o ajuți să se recupereze, aplicând o cremă de noapte. Componența acestor produse este concepută pentru a neutraliza efectul produselor cosmetice, dar și pentru a conferi pielii rezistență și a restabili strălucirea.

Aplicarea cremei solare pe vreme posomorâtă

Vremea posomorâtă de afară nu exclude folosirea unei creme solare care să îți protejeze pielea. De altfel, chiar dacă soarele nu este pe cer, pielea oricum are nevoie de protecție împotriva razelor ultraviolete. Cosmetologii recomandă folosirea unui strat subțire de cremă contra soarelui pentru a hidrata pielea și a-i oferi elasticitate.