Femeile moderne nu se machiază: 7 reguli de aur ca să arăți impecabil fără machiaj!

Astăzi este la modă naturalețea. Poate că mai mult ca niciodată până acum. Firește că e greu să-ți imaginezi o femeie modernă, care nu folosește produse cosmetice. Industria frumuseții ne-a învățat să asociem feminitatea cu un ten perfect și strălucitor, cu gene voluminoase și sprâncene îngrijite frumos, cu un ruj intens și cu ochi profunzi și pătrunzători.

Dar moda este schimbătoare și se pare că în curând ne vom întoarce la simplitate și la naturalețe. În ultimii ani, tot mai multe vedete de cinema, influenceri, femei de afaceri și bloggerițe “își lasă masca” și apar nemachiate în fața publicului larg, arătând impecabil. Și ție îți stă în puteri acest lucru, dar va trebui să ții cont de câteva reguli ușor de urmat.

Îngrijirea corectă a tenului

O femeie îngrijită, înseamnă o femeie frumoasă. Iar pielea netedă, proaspătă și sănătoasă e cel mai sigur mod să arăți îngrijit. Asta nu înseamnă să îți petreci tot timpul alături de cosmeticieni și maseuri. Vorbim de o îngrijire de bază a tenului, părului și unghiilor, pe care fiecare femeie e datoare să o respecte în fiecare zi, pentru a-și menține frumusețea.

Cu toate astea, sarcina nu este deloc ușoară. Pe lângă o îngrijire regulată a pielii, mai trebuie să te alimentezi sănătos, să bei multă apă, să ai un somn liniștit și odihnitor, să faci sport și să fii atentă cu expunerea la soare. Citește mai multe despre modul cum stilul de viață ne influențează sănătatea pielii în articolul de mai jos:

Femeia îngrijită arată mai tânără – 30 de trucuri sănătoase ca să arăți mai tânără după 45 de ani!

Îngrijirea buzelor uscate

Buzele sunt foarte delicate și sensibile la acțiunea factorilor externi. Acestea au de suferit atât iarna, din cauza gerului și a vântului, cât și vara, din cauza aerului uscat. Iar pe deasupra, uneori le mai și mușcăm când suntem îngândurate sau hiper emoționate.

Prin urmare, scapă de obiceiurile dăunătoare, indiferent dacă e vorba de mușcatul buzelor sau de fumat și oferă-le buzelor tale grija pe care o merită. Balsamurile, uleiurile, cremele îți pot da o mână de ajutor.

Îngrijirea sprâncenelor naturale

Sprâncenele răspund de expresivitatea chipului tău și îți pot schimba complet aspectul. Acestea pot distorsiona sau corecta proporțiile feței, îți pot face figura mai greoaie sau din contra, o pot împrospăta.

Totuși, recomandarea stiliștilor este să nu intervii prea mult acolo unde a lucrat natura, decât dacă ai sprâncene foarte dense, care se unesc între ele și arată estetic urât. În rest, corectează-le atent forma și grosimea, păstrând un aspect cât mai îngrijit și apropiat de cel natural.

Gene ondulate

Rimelul și genele false nu sunt singura modalitate de a adăuga expresivitate ochilor tăi. De fapt, poți adăuga volum și splendoare acestora fără să apelezi la produse cosmetice.

Folosind un ondulator obișnuit, vei avea parte de gene ondulate perfect. Ochii vor deveni vizual mai mari, chipul mai tânăr, iar privirea mai expresivă. În plus, genele vor arăta cât se poate de natural și firesc.

Zâmbește mereu

Râsul prelungește viața, sănătatea și tinerețea. Iar un zâmbet strălucitor întinerește chipul unei femei, indiferent dacă e machiată sau nu. De fapt, nimic nu îmbătrânește mai mult decât o mină încruntată și amară.

Și viceversa. Un zâmbet larg și autentic întotdeauna este asociat cu tinerețea și pofta de viață. Deci, dacă vrei să arăți frumos în fiecare zi, înarmează-te cu un zâmbet fermecător și bună dispoziție.

Tunsori pentru păr natural

Tot mai multe femei renunță la coafurile pompoase și sofisticate în favoarea tunsorilor simple și naturale. Acestea arată mai bine, cu condiția ca părul să fie bine îngrijit. Tunsorile simple sunt ușor de întreținut, arată feminin, firesc și sunt asociate cu inteligența și încrederea în sine.

Un somn odihnitor

O femeie odihnită nu doar arată, ci și este mai tânără, deoarece s-a demonstrat că un somn odihnitor regulat încetinește procesul de îmbătrânire cu 12%. Iar pielea capătă o strălucire naturală, delicată și un aspect sănătos.

Și invers, dacă suferi de tulburări de somn sau privești filme seriale până noaptea târziu, inevitabil te vei trezi cu riduri în jurul ochilor, pungi și un aspect bolnăvicios al tenului. Deci nu uita că trebuie să te culci mai devreme de ora 23 și să dormi cel puțin 7-8 ore în fiecare zi.

Citește și: Cum să adormi instant atunci când nu ai somn? 7 tehnici folosite de militari ca să adoarmă în doar 2 minute!