Femeile moderne nu poartă așa ceva: 5 piese vestimentare care te fac să arăți mai bătrână!

În goana după frumusețe facem multe greșeli. Și în loc să arătăm mai tinere, ne trezim mai bătrâne decât ne-am fi dorit. Hai să vedem care sunt acele articole vestimentare pur bătrânești, care nu au ce căuta în garderoba unei femei contemporane, dar și cu ce le putem înlocui!

#1. Accesorii bătrânești

Chiar dacă ținutele tale sunt stilate și elegante, întreaga impresie poate fi compromisă de un accesoriu mărunt și inofensiv, rămas de la bunica. În special ne referim la mărgele. Însuși cuvântul “mărgele” sună învechit, de parcă e luat din romanele lui Ioan Slavici sau piesele lui Caragiale.

Da, ele pot să fie noi. Da, pot să se asocieze bine cu haina. Da, în teorie ar trebui să-ți adauge farmec. Dar în practică nu fac decât să te îmbătrânească din punct de vedere vizual.

Accesoriile sunt la fel de importante ca ținuta de bază. Prin urmare, ai grija ca ele să fie moderne, stilate și laconice. Nu neapărat scumpe, dar în schimb, să-ți reflecte stilul și individualitatea.

#2. Pălării din secolul trecut

Temperaturile înalte provoacă spasme al vaselor de pe pielea capului, din cauza cărora nutriția foliculilor este tulburată. În consecință, părul își pierde strălucirea, elasticitatea și începe să se rupă. Prin urmare, vara întotdeauna trebuie să porți pălărie. Dar nu orice îți trece prin cap. Modelele clasice sunt întotdeauna bine venite, dar nu și pe capul unei tinere de 20-30 de ani.

Alege modele trendy, care arată cochet și expresiv, adăugând farmec și senzualitate chipului tău. Nu contează dacă e o pălărie panama, o șapcă, o pălărie bucket, o beretă sau o pălărie de vară din paie.

#3. Basmale și șaluri de modă veche

Basmaua prin natura sa este un element periculos pentru ținuta unei femei. O mică greșeală și te poți transforma într-o bătrânică. Dar rămâne un articol vestimentar util, deoarece la fel ca pălăriile, protejează părul de acțiunea razelor ultraviolete.

Prin urmare, sub nici o formă nu trebuie să renunțăm la ea. Însă ornamentul, stofa și modul în care este purtată fac diferența dintre un look stilat și unul demodat. Compară ținutele de mai sus cu cele de mai jos. Diferența este considerabilă.

#4. Tunsori pompoase

Bine, tunsoarea nu e o piesă vestimentară, dar nu am putut să o trecem cu vederea, deoarece o tunsoare neinspirată poate submina frumusețea oricărei femei și eleganța oricărei ținute. Uită de tunsorile care erau populare la începutul anilor ‘2000. Ele nu îți vor întoarce tinerețea, ci te vor face să arăți ridicol și deplasat.

Chiar dacă vrei o coafură pompoasă și voluminoasă, astăzi există o groază de alternative mult mai inspirate, fără extreme și tone de fixativ.

#5. Poșete demodate

Geanta e accesoriul de care femeile nu se despart niciodată. El reflectă stilul de viață, personalitatea și statutul unei femei. Fiecare doamnă ar trebui să aibă cel puțin trei poșete: una de seara, una pentru sezonul toamnă-iarnă și a treia pentru sezonul primăvară-vară. Dar moda nu stă pe loc și uneori stilul tău are nevoie de ajustări.

Îți sugerăm să alegi modele clasice, laconice, fără decor, inserții și imprimeuri. Cu cât e mai simplă geanta, cu atât arată mai elegant. De altfel, contează mult și cum o porți. Iar despre asta am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Bunele maniere se cunosc după geantă: 7 reguli pe care femeile elegante nu le încalcă niciodată!