Femeile îngrijite nu îmbătrânesc niciodată: 7 reguli ale femeilor îngrijite

Femeile vor să fie tinere, elegante și frumoase – și la 20, și la 40, și la 60 de ani. Mai mult decât atât, la 60 de ani poți și meriți să fii frumoasă. Și nu ai nevoie de photoshop sau operații estetice. E destul să ai un aspect îngrijit. O femeie îngrijită este o femeie frumoasă. Iată 7 reguli care te vor face frumoasă din nou.

1. Corectează sprâncenele

Sprâncenele au un rol deosebit de important în aspectul unei femei, deoarece echilibrează trăsăturile feței și conferă chipului expresivitate. Prin urmare, trebuie să fii foarte atentă la machierea lor.

Sprâncenele lungi, dramatice, desenate cu un creion ascuțit, arată vulgar, demodat și deplasat. Mai mult, nu fac decât să adauge vârstă. Cel mai bine e să păstrezi nuanța și forma naturală a lor. Și în loc să faci linii netede cu creionul, mai bine folosește umbre.

2. Ai grijă de ten

Să începem cu faptul că puține femei se pot lăuda cu o piele de porțelan. E firesc ca după o anumită vârstă pielea să nu fie în stare perfectă. Dar există diferențe între o stare firească a pielii și o stare neîngrijită.

Cea mai spectaculoasă coafură, cea mai la modă ținută și cel mai bun machiaj pot fi eclipsate de o piele neîngrijită, inflamată și uscată. Prin urmare, nu uita să te alimentezi corect și să ai grijă de tenul tău.

3. Mirosul contează

Pe măsură ce îmbătrânim, mirosul corpului se schimbă. Probabil ai observat că bătrânii miros diferit. Acest lucru se întâmplă din mai multe motive. În primul rând, pentru că odată cu vârsta crește nivelul unui compus chimic din transpirație (2 nonenal), care mărește intensitatea mirosului, dar și din cauza stilului de viață – haine vechi, lucruri vechi, igiena necorespunzătoare.

Un lucru e cert. Bătrânii nu miros mai urât. Ei miros un pic mai puternic. Și dacă respecți igiena zilnică și scapi de hainele vechi – nu ai cum să ai un miros bătrânesc.

4. Mai multă lumină

Un make-up strălucitor, ne agasant, care umezește ușor pielea, te va întineri vizual cu 10 ani. Dar nu-l confunda cu luciul gras, care nu are legătură cu frumusețea și prospețimea.

Pentru a obține un asemenea efect, îți recomandăm să folosești un iluminator pentru ten, care reflectă lumina și oferă strălucire feței tale. Aplică produsul pe pomeți și pe nas sau amestecă-l cu fondul de ten. Și nu uita să evidențiezi ochii.

5. Mai multe nuanțe calde

Nuanțele calde, precum bej, caramel sau piersic din componența fondului de ten se potrivesc pentru pielea matură, în timp ce tonurile palide și reci, dimpotrivă, îți vor da un aspect bolnăvicios.

Atunci când alegi setul cosmetic, trebuie să fii atentă nu doar la nuanțe moi și texturi cremoase, ci și la prezența sau absența sclipiciului, mai ales când vorbim de umbre.

6. Investește în dinți

Investiția într-un zâmbet strălucitor și sănătos este mai bună decât 10 rochii. E suficient să vizitezi dentistul de două ori pe an pentru a uita complet de nuanța gălbuie și bolnăvicioasă a dinților.

O procedură profesionistă de albire își merită banii. Cercetările au demonstrat că femeile cu dinți albi și strălucitori sunt percepute ca fiind mai atrăgătoare decât cele cu o nuanță ușor gălbuie a dinților.

7. Ești ceea ce mănânci

Femeile îngrijite se alimentează corect. Deși legătura dintre nutriția corectă și frumusețe a fost descoperită cu secole în urmă, multe femei continuă să treacă cu vederea peste acest lucru. În zadar, fiindcă mai mult de jumătate din problemele tenului, ale unghiilor, ale dinților și ale părului sunt rezultatul unei nutriții defectuoase.

Citește și: Mâini de aristocrată: 5 rețete naturiste pentru o piele netedă și catifelată!