Femeile care respectă aceste 9 reguli arată mai bine decât semenele lor!

Ridurile, excesul de greutate și pungile de sub ochi nu ne fac mai frumoase. Dar semnele bătrâneții nu se limitează la ele. Modul de viață, mentalitatea și stilul vestimentar ne influențează aspectul mai mult decât o fac cutele de pe față și silueta imperfectă. Iată 9 motive pentru care unele femei arată în continuare tinere și frumoase, iar altele încetul cu încetul se transformă în bunicuțe.

1. Fă mai multă mișcare

Femeile active arată mai tinere. Modul sedentar de viață este cea mai scurtă cale către bătrânețe. Iar mișcarea, din contra, te poate face mai tânără. Mișcarea trebuie combinată cu ieșirile în aer liber, necesare pentru tinerețea celulelor. Începe de pe acum, de la 30-40 de ani și corpul tău îți va spune un mare mulțumesc peste două decenii. Mersul la piscină, drumețiile, mersul cu bicicleta, gimnastica, yoga, dansuri, pilates, jogging – toate acestea îți vor prelungi tinerețea.

2. Renunță la vicii

Alcoolul are un efect deshidratant asupra organismului și inhibă capacitatea lui de a folosi rezervele de grăsime corporală, ce se acumulează pe șolduri și abdomen. Totodată, acest produs dilată capilarele de pe față și are un efect inflamator asupra întregului corp, nemaivorbind de efectul distrugător asupra organelor interne. Pe de altă parte, fumatul distruge organismul uman atât din interior, cât și din exterior. Nimic nu îmbătrânește mai rapid și mai eficient decât fumatul. Merită oare?

3. Consumă alimente bogate în proteine

După 40 de ani, pierdem până la 8% din masa musculară în fiecare deceniu – iar asta poate deveni o problemă. Pentru a rămâne în formă, merită să crești treptat cantitatea de proteine consumate zilnic. În mod ideal, ar trebui să consumi 20-25 de grame de proteine ​​la fiecare masă. Începe prin a include în rația ta alimentară cât mai multe lactate, nuci, semințe, cereale integrale, pește și carne slabă. Alimentele trebuie adăugate treptat, ca organismul să se obișnuiască cu un asemenea regim alimentar.

4. Renunță la zahăr

Principalul motiv care determină deteriorarea pielii (pe lângă vârstă și expunerea la soare) este nutriția. Ești ceea ce mănânci. Dacă dieta ta conține mult zahar, alimente grase, prăjite sau picante, pielea ta va arăta corespunzător. Pielea noastră are propriul sistem de susținere bazat pe colagen și elastină, două componente care fac pielea elastică, rezistentă și netedă. Glucoza denaturează activitatea aminoacizilor prezenți în colagen și elastină, afectând sănătatea pielii.

5. Bea multă apă

Apa este esențială pentru sănătatea organismului nostru, iar sănătos înseamnă frumos. Starea tenului, a unghiilor și a părului depind de măsura în care organismul uman este hidratat. Dacă corpul duce lipsă de apă, tenul va avea un aspect bolnăvicios și plictisitor, iar părul își va pierde din elasticitate, devenind uscat și fragil. Lipsa de energie îți va afecta postura, iar ochii vor arăta obosiți și inflamați. Dacă cântărești 80 de kilograme trebuie să consumi cel puțin 1,4 litri de apă în fiecare zi (20 ml per kg)

6. Dormi pe săturate

Oamenii de știință au demonstrat că insuficiența de somn declanșează mecanismul de uzură accelerată a corpului: ritmurile biologice sunt perturbate, apar dureri de cap, imunitatea scade și starea generală de sănătate se agravează. În schimb, un somn regulat și sănătos îți garantează un corp mai tânăr cu 5-10 ani. Vârful secreției de melatonină, așa-numitul hormon al tinereții, este atins la miezul nopții. Prin urmare, la această oră ar trebui deja să dormi. Un somn sănătos încetinește procesul de îmbătrânire cu 12%.

7. Fii social activă

Prietenii buni sunt o componentă importantă a setului tău de anti-îmbătrânire din două motive. În primul rând, ei te fac să râzi, iar râsul asigură un impuls natural de energie și bună dispoziție, iar în al doilea rând, ei te acceptă așa cum ești și îți dau o lecție foarte importantă: fericirea e în lucruri mărunte. Conexiunile sociale îți îmbunătățesc starea de spirit și îți cresc pofta de viață, creând un stimul pentru a avea unghii, păr, piele, mâini și picioare frumoase. Și desigur, o vestimentație demnă de o adevărată lady.

8. Fă lucruri noi

Unul dintre cele mai importante semne ale tinereții este mintea lucidă. Creierul trebuie antrenat în permanență, fiindcă tinerețea vine din interior. De aceea, orice experiență nouă este binevenită. Fără efort intelectual, dendritele, care asigură funcționalitatea influxurilor nervoase, se contractă sau dispar complet. Experiențele, provocările și ideile noi, dimpotrivă, sporesc capacitatea și elasticitatea rețelei dendritice și îți îmbunătățesc abilitățile cognitive pe termen lung.

9. Învață să gândești pozitiv

Tinerețea, frumusețea, succesul, prosperitatea – toate se nasc din interior, și nici cosmeticele, nici plasticienii, nici garderoba nu pot ascunde adevărata noastră stare. O femeie este tânără în primul rând prin firea și natura ei, iar tot ce vedem în exterior este produsul stării interioare. Și cel mai inteligent lucru pe care poți să-l faci este să continui să te dezvolți în plan mental, emoțional și spiritual. Nimic nu întinerește o femeie mai bine decât un suflet împlinit și frumos.