Femeile care respectă aceste 9 reguli arată mai bine decât celelalte!

Unele femei arată impecabil fără haine scumpe, coafuri sofisticate, machiaj expresiv, parfum și bijuterii. Nu au nimic ieșit din comun, dar în pofida la toate – emană prospețime și pășesc mai sigur decât orice model.

Care este secretul acestora? Secretul se ascunde în atitudinea lor față de propriul corp și propria viață. Respectând câteva reguli simple, poți să fii la înălțime în fiecare zi.

Reguli de stil pentru femei

1. Nu atinge părul după ce te coafezi. Fiecare atingere îl face mai gras, mai greu și mai urât. Chiar dacă te gândești că ai mâinile curate, ele oricum transpiră. Prin urmare, nu-l atinge deloc. În acest fel vei avea un păr frumos pe tot parcursul zilei.

2. Nu atinge fața după ce te machiezi. Luptă cu ticurile nervoase – nu-ți șterge fruntea fără motiv, nu pune mâna pe nas, nu te scărpina la ochi când nu e cazul (și nici la ceafă), nu roade unghiile etc. Mâinile se murdăresc, iar murdăria trece pe față. În plus, machiajul se usucă în timpul zilei și fiecare atingere lasă urme. Nu e nevoie să explic ce se întâmplă cu umbrele și rimelul când pui mâna pe ochi.

3. La fiecare femeie părul se îngrașă în ritm diferit și trebuie spălat atunci când este murdar. Dacă ai observat că părul tău se îngrașă o dată la trei zile, e naiv să crezi că a patra zi poate fi altfel. Chiar dacă de dimineață părul pare ok, în timpul zilei îți poate face o surpriză. Prin urmare, dacă ai simțit ritmul în care se îngrașă părul tău, spală-te pe cap atunci când e cazul. A patra zi nu se întâmplă minuni.

4. Același principiu e valabil și pentru mâini. Dacă știi că oja arată bine în primele 6 zile, iar în a șaptea crapă sau se desprinde, nu te aștepta la minuni. Chiar dacă dimineață unghiile par în regulă, spre seară pot să apară probleme. Frumusețea e despre consecvență și disciplină.

5. Și cu hainele e la fel. Dacă știi că o bluză albă este cu adevărat albă o singură zi, nu-ți încerca norocul a doua oară.

6. Pregătește-ți ținuta pentru ziua de mâine de cu seară. Dacă vei descoperi dimineață că rochia ta preferată este pătată sau cămașa nu e călcată cum trebuie, atunci vei fi foarte supărată și dimineața se va transforma într-un adevărat calvar. Mai puține surprize (neplăcute), mai puțin stres și o ținută mai bună.

7. Corectorul sau concealer-ul te ajută să obții un ten fără imperfecțiuni. Dacă folosești un fond de ten fluid sau cremă, corectorul se aplică după fondul de ten. Aplică concealer-ul local pentru a corecta doar ce nu a reușit deja să corecteze fondul de ten. În acest fel, machiajul va fi mai discret. Iar ca acesta să reziste, fixează corectorul cu puțina pudră translucidă.

8. Cel mai potrivit moment pentru a te da cu parfum este imediat după duș. Pielea este hidratată, iar aroma se îmbibă mai bine. De regulă, parfumul se aplică pe gât și la încheietura mâinii. Însă există locuri mai avantajoase: pieptul, abdomenul, pielea din spatele genunchilor și zona de după urechi. Aceste zone nu sunt evidente, dar au o trăsătură comună – păstrează bine căldura. Iar căldura corporală ajută la difuzarea uniformă a mirosului.

9. Găsește piesa salvatoare. Întotdeauna trebuie să ai o ținută de rezervă, în care arăți impecabil indiferent de context. Pentru situații neprevăzute. Și nu uita de pantofi. Redactorul șef al revistei Elle, Nina García de Castellanos recomandă să adaptezi ținuta în funcție de pantofi și nu pantofii în funcție de ținută. E mult mai simplu așa, fiindcă e mai mică probabilitatea să dai greș.

Citește și: Igiena capului: Respectă aceste 7 reguli dacă vrei să nu-ți mai cadă părul!