Respectă aceste 7 reguli dacă vrei să arăți așa la 60 de ani!

Oamenii de știință au demonstrat că fiecare din noi poate încetini bătrânețea. Studiile au confirmat ipoteza că persoanele născute în același an pot avea vârste biologice diferite. Iar uneori decalajul se măsoară în decenii. Iată câteva reguli simple pe care le poate urma fiecare din noi și care încetinesc ritmul de îmbătrânire al corpului.

1. Fă mai multă mișcare

Femeile active arată mai tinere. Modul sedentar de viață este cea mai scurtă cale către bătrânețe. Iar mișcarea, din contra, te poate face mai tânără. Mișcarea trebuie combinată cu ieșirile în aer liber, necesare pentru tinerețea celulelor. Începe de pe acum, de la 30-40 de ani și corpul tău îți va spune un mare mulțumesc peste două decenii. Mersul la piscină, drumețiile, mersul cu bicicleta, gimnastica, yoga, pilates, jogging – toate acestea îți vor prelungi tinerețea.

2. Protejează-te de soare

Expunerea la soare este benefică pentru sănătate, deoarece razele solare reprezintă o sursă naturală și abundentă de vitamina D, iar asta înseamnă mai multă energie, dinți mai sănătoși și un risc redus de apariție a cancerului. Totodată, statul la soare este periculos din cauza razelor ultraviolete, care afectează elasticitatea pielii și pot provoca melanoame. Prin urmare, nu uita să folosești cremă pentru protecție solară SPF 30-50, să folosești ochelari de soare și să-ți acoperi capul.

3. Fă lucruri noi

Unul dintre cele mai importante semne ale tinereții este mintea lucidă. Creierul trebuie antrenat în permanență, fiindcă tinerețea vine din interior. De aceea, orice experiență nouă este binevenită. Fără efort intelectual, dendritele, care asigură funcționalitatea influxurilor nervoase, se contractă sau dispar complet. Experiențele, provocările și ideile noi, dimpotrivă, sporesc capacitatea și elasticitatea rețelei dendritice și îți îmbunătățesc abilitățile cognitive pe termen lung.

4. Ai grijă de corp

O femeie îngrijită este o femeie frumoasă. De aceea, trebuie să ai grijă de corpul tău ca de ochii din cap. Nu spun să mergi la salon în fiecare zi. Mă refer la o îngrijire elementară a tenului, a părului și a unghiilor, pe care fiecare femeie care se respectă o face. De altfel, și imaginea în ansamblu trebuie să fie una îngrijită. Nu e neapărat să te îmbraci scump și la modă. Dar hainele trebuie să fie curate, călcate și de bun gust, deoarece chiar și un detaliu mărunt precum un pantof zgâriat îți poate compromite întreaga ținută.

5. Bea apă

Starea tenului, a unghiilor și a părului depinde de măsura în care organismul uman este hidratat. Dacă corpul duce lipsă de apă, tenul va avea un aspect bolnăvicios, iar părul își va pierde elasticitatea, devenind uscat și fragil. Lipsa de energie îți va afecta postura, ochii vor arăta obosiți și inflamați, iar organele interne vor avea de suferit. Problema e că pe măsură ce îmbătrânim, rinichii noștri funcționează mai rău și este mai puțin probabil să recunoaștem semnalele de sete. La 60 de ani se recomandă să bei 1,5 litri de apă pe zi.

6. Nu te mai plânge

Tinerețea, frumusețea, succesul, prosperitatea – toate se nasc din interior, și nici cosmeticele, nici plasticienii, nici garderoba nu pot ascunde adevărata noastră stare. O femeie este frumoasă în primul rând prin firea și natura ei, iar tot ce vedem în exterior este produsul stării sale interioare. Și cel mai inteligent lucru pe care poți să-l faci este să continui să te dezvolți în plan mental, emoțional și spiritual. Nimic nu înfrumusețează o femeie mai bine decât un suflet împlinit și frumos.

7. Consumă multe proteine

După 40 de ani, pierdem până la 8% din masa musculară în fiecare deceniu – iar asta poate deveni o problemă. Pentru a rămâne în formă, merită să crești treptat cantitatea de proteine consumate zilnic. În mod ideal, ar trebui să consumi 20-25 de grame de proteine ​​la fiecare masă. Începe prin a include în rația ta alimentară cât mai multe lactate, nuci, semințe, cereale integrale, pește și carne slabă. Alimentele trebuie adăugate treptat, ca organismul să se obișnuiască cu un asemenea regim alimentar.