Respectă aceste 5 reguli și vei avea un păr curat și strălucitor!

Un păr frumos înseamnă mai întâi de toate un păr curat, îngrijit și sănătos. Majoritatea femeilor își îngrijesc părul acasă. Dar știi oare cum să îți îngrijești părul corect? Iată câteva sfaturi de la un grup de stiliști profesioniști datorită cărora părul tău va fi întotdeauna curat și strălucitor.

1. Nu atinge părul

Nu atinge părul după ce te coafezi. Fiecare atingere îl face mai gras, mai greu și mai urât. Chiar dacă te gândești că ai mâinile curate, ele oricum transpiră. Prin urmare, nu-l atinge deloc. În acest fel vei avea un păr frumos pe tot parcursul zilei.

2. Spală-ți părul la intervale regulate de timp

La fiecare femeie părul se îngrașă într-un tempo diferit și trebuie spălat atunci când este murdar. Dacă ai observat că părul tău se îngrașă o dată la trei zile, e naiv să crezi că a patra zi poate fi altfel. Chiar dacă de dimineață părul pare ok, în timpul zilei îți poate face o surpriză. Prin urmare, dacă ai simțit ritmul în care se îngrașă părul tău, spală-te pe cap atunci când e cazul. A patra zi nu se întâmplă minuni.

3. Spală-ți părul de două ori

Unii afirmă că părul trebuie spălat o singură dată pe săptămână, pentru a nu-l deteriora. Alții susțin că părul trebuie spălat în fiecare zi pentru a-l menține curat și sănătos. Adevărul e că părul trebuie spălat atunci când este murdar. Dar de două ori! Prima oară pentru îndepărtarea grăsimii și murdăriei, iar a doua oară pentru curățarea pielii de pe cap. Nu-ți fie frică, două spălări nu fac rău, dacă șamponul e de calitate.

4. Curăță părul cu șampon uscat

Între cele două spălări, părul trebuie menținut într-o condiție decentă. Excesul de sebum sufocă porii, provocând mâncărimi și iritații. Pentru a combate această problemă, vei avea nevoie de șampon uscat. El curăță pielea și redă volumul caracteristic părului curat. După aplicare, așteaptă 5 minute și îndepărtează urmele cu un pieptene moale, cu dinți rari.

5. Folosește piepteni de calitate

Alege piepteni cu dinți largi și moi, confecționați din silicon, peri naturali sau din plastic, pentru că fierul și lemnul deteriorează firele de păr. Spală periile și pieptenii într-o soluție de săpun cu acid citric și nu uita că chiar dacă le speli regulat, pe suprafața lor oricum se acumulează bacterii, care provoacă mătreață și probleme cu părul. Prin urmare, periile de păr trebuie schimbate în fiecare an.

Citește și: Femeile care respectă aceste 9 reguli arată mai bine decât celelalte!