Femeile care respectă aceste 10 reguli arată mai tinere la 40 de ani!

40 de ani e vârsta când o femeie poate să arate mai elegantă ca niciodată, dacă știe cum să-și etaleze rafinamentul. Iar astăzi te vom învăța cum să faci acest lucru cu ajutorul câtorva reguli simple care te vor întineri aproape instantaneu.

1. Silueta

Chiar dacă sună neplăcut, trebuie să spunem lucrurilor pe nume – surplusul de greutate te face să arăți mai bătrână. Cel mai bine e să faci puțin mai multă mișcare. Femeile active arată mai tinere, în timp ce modul sedentar de viață este o cale sigură către bătrânețe.

2. Postura

Postura corectă este aproape sinonim cu tinerețea. Toate femeile elegante stau drepte, asemenea unor lebede. Capul sus, spatele drept, bărbia ridicată, umerii desfăcuți – așa arată o femeie elegantă, ademenitoare și sigură de sine.

3. Tunsoarea

Multe femei își neglijează tunsoarea după 40 de ani. În zadar. Poți să te îmbraci elegant, dar fără un păr îngrijit și coafat, chiar și cea mai stilată ținută va arăta deplasat. Evită tunsorile cu cărare dreaptă pe mijloc, tunsorile cu breton drept, părul prins în coc, tunsorile simetice și tunsorile dense cu prea mult volum. Toate aceste stiluri îmbătrânesc.

4. Tenul

Nuanțele calde, precum bej, caramel sau piersic din componența fondului de ten se potrivesc pentru pielea matură, în timp ce tonurile palide și reci, dimpotrivă, îți vor da un aspect bolnăvicios. De asemenea, îți recomandăm să folosești un iluminator pentru ten, care reflectă lumina și oferă strălucire feței tale. Aplică produsul pe pomeți și pe nas sau amestecă-l cu fondul de ten. Și nu uita să evidențiezi ochii.

5. Ochii

Sprâncenele lungi, dramatice, desenate cu un creion ascuțit, arată vulgar, demodat și deplasat. Mai mult, nu fac decât să adauge vârstă. Cel mai bine e să păstrezi nuanța și forma naturală a lor. Și în loc să faci linii netede cu creionul, mai bine folosește umbre. Dacă vrei să-ți evidețiezi ochii – pune accentul pe gene.

6. Buzele

Rujul este accentul care iese în evidență cel mai mult și de culoarea lui depinde întreaga imagine. Evită rujurile roz-deschis, liliachii, maro și oranj-stins în favoarea unui roșu mat sau culorii piersicii. Evită extremele – prea strălucitor e rău, prea palid e și mai rău.

7. Dinții

Investiția într-un zâmbet strălucitor și sănătos este mai bună decât 10 rochii. E suficient să vizitezi dentistul de două ori pe an pentru a uita complet de nuanța gălbuie și bolnăvicioasă a dinților. O procedură profesionistă de albire își merită banii. Studiile arată că femeile cu dinți albi și strălucitori sunt percepute ca fiind mai tinere decât cele cu o nuanță ușor gălbuie a dinților.

8. Emoțiile

Stresul este un adevărat combustibil pentru riduri, nu întâmplător li se spune riduri de expresie. Dacă ești întotdeauna îngrijorată, liniile stresului și anxietății se vor imprima pe fața ta. Fii relaxată, zâmbește ori de câte ori ai ocazia.

9. Vestimentația

Hainele tinerești nu te fac să arăți mai tânără, ci evidențiază și mai tare disonanța dintre vestimentație și aspect. O femeie elegantă își acceptă vârsta cu demnitate și se îmbracă corespunzător. Iar corespunzător, nu înseamnă haine gri și lipsite de formă. Moda contemporană e foarte generoasă pentru femei 40+.

10. Alimentația

Femeile îngrijite se alimentează corect. Deși legătura dintre nutriția corectă și frumusețe a fost descoperită cu secole în urmă, multe femei continuă să treacă cu vederea peste acest lucru. În zadar, fiindcă mai mult de jumătate din problemele tenului, ale unghiilor, ale dinților și ale părului sunt rezultatul unei nutriții defectuoase.

Citește și: Machiajul ochilor – 5 trucuri care te vor face mai tânără