Femeia stilată se îmbracă modest: 6 reguli care te vor face stilată!

Fiecare femeie își dorește să fie stilată. Iar un look stilat are două componente de bază: un aspect îngrijit și o ținută bine gândită. Să alegi o ținută care să-ți etaleze rafinamentul nu-i deloc ușor. Dar ca să nu dai greș, iată câteva reguli de bază, pe care femeile stilate nu le încalcă niciodată.

1. Pune-ți în valoare feminitatea

Decupajele sunt o modalitate elegantă de a-ți pune în valoare feminitatea. Hainele cu decolteu îți vor sublinia delicatețea, descoperind zona claviculei și a gâtului, poate că cea mai grațioasă zonă a oricărei femei. Îți poți evidenția pieptul printr-un decolteu asimetric, care lasă un umăr gol, printr-un decolteu larg, până sub nivelul claviculei sau un decolteu modest în formă de V.

2. Poartă tonuri clasice

Femeile elegante evită detaliile complexe în favoarea ținutelor monocrome, nobile și minimaliste. Prin urmare, renunță la imprimeurile florale, imprimeurile copilărești și stilul animal print. Ținutele simple și laconice întotdeauna au arătat nobil și elegant. Iar dacă vrei să adaugi puțină expresivitate ținutei tale, alege un imprimeu mai discret. Printre cele mai avantajoase culori se numără: alb, negru, albastru-deschis, roz.

3. Poartă accesorii

Ochelarii, cerceii, inelele, eșarfele, colierele, mănușile, poșetele – toate acestea vor adăuga eleganță ținutei tale. Dacă sunt alese inteligent, accesoriile pot transforma o ținută obișnuită în una expresivă și elegantă. Dar ai grijă cu numărul lor. Excesul de accesorii arată demodat și bătrânesc. Astăzi e la modă minimalismul, cu unu-două accente neobișnuite, care să îți sublinieze individualitatea.

4. Poartă rochii lungi

În ultima vreme, tot mai multe femei renunță la rochii midi, deasupra genunchiului, în favoarea rochiilor lungi, până la glezne sau chiar până la podea. Un asemenea look arată romantic, elegant și tentant. Alege rochii și fuste cu talie înaltă, care cad liber și sunt croite lejer. Ele te vor ajuta să pari mai zveltă și îți vor da un aer relaxat.

5. Experimentează

Joacă-te cu textura, culoarea și fasonul. Moda ne este dată ca să experimentăm, ca să ne jucăm cu ea și ca să ne exprimăm individualitatea. Nu te sfii să îmbini stiluri, fasoane și culori diferite. Mai mult decât atât, nu te teme să experimentezi cu texturile, combinând mătase cu denim, tricotaj cu piele, pulovere oversize cu fuste mulate din piele. Astfel de experimente sunt soldate cu look-uri proaspete, vii, memorabile și cu adevărat elegante.

6. Îmbracă-te simplu

Să te îmbraci scump este mai ușor decât pare la prima vedere. Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegi este că scump înseamnă, inclusiv, simplu și laconic. Moda contemporană își îndreaptă tot mai des privirea spre terenul minimalismului, care e cea mai simplă cale de a arăta elegant, feminin și scump, în același timp. Dacă porți haine simple, îngrijite și de calitate – nu ai cum să arăți ieftin.

Citește și: Bunele maniere se cunosc după geantă: 7 reguli pe care femeile elegante nu le încalcă niciodată!