Femeia stilată arată mai tânără: Iată cum trebuie să arăți la 60+

Moda pentru femei de 60 de ani nu înseamnă tonuri gri și haine lipsite de formă. La 60 de ani o femeie poate să arate mai elegantă ca niciodată, dacă știe să-și etaleze rafinamentul. Astăzi te vom învăța cum să faci acest lucru, selectând ținuta corect.

Ținute elegante femei 60 ani

Griseldis (ich_bins_griseldis pe Instagram) din Dusseldorf este ferm convinsă că o ținută bine gândită te poate întineri. Tânăra bunicuță are 60 de ani, dar e gata să facă concurență oricărei femei.

Bloggerița preferă stilul casual, pentru că este elegant, confortabil și oferă mai mult spațiu de manevră. Asociind corect formele și culorile, un look obișnuit se poate transforma într-unul spectaculos.

O femeie contemporană poate purta orice își dorește, fără a pierde din eleganță, farmec și rafinament – chiar și pantaloni rupți, combinați cu adidași.

Secretul unui look ideal se rezumă la un aspect îngrijit și o ținută bine gândită. Poți să arăți bine chiar și în pantaloni de piele, combinați cu o vestă densă din cașmir.

Nu te sfii să îmbini stiluri, fasoane și culori diferite, să combini haine de seară cu haine de zi, haine office cu haine casual etc Astfel de experimente sunt soldate cu look-uri proaspete, vii, memorabile și cu adevărat elegante.

O ținută bine gândită înseamnă o armonie perfectă între texturi, accesorii și culori. Tonurile trebuie să se asocieze bine între ele, și cel important, să-ți completeze perfect tonalitatea feței și a părului.

Și nu uita de accente. Ele răspund de expresivitate. Fiecare ținută, mai ales cele în tonuri neutre, trebuie să aibă unul sau două accente strălucitoare – o centură frumoasă, o bijuterie extravagantă, un accesoriu stilat, o jachetă în culori vibrante, o eșarfă, o poșetă sau pur și simplu niște ochelari. Imaginează-ți cum ar arăta această ținută fără accesorii.

În goana după tinerețe și modă unele femei sunt gata să îndure ținute în care nu se simt confortabil deloc. Nu și Griseldis. O doamnă care se respectă nu își va sacrifica niciodată confortul și stilul de dragul capriciilor versatile ale modei.

Un look delicat și feminin poate fi creat nu numai cu rochii sau fuste, ci și cu blugi. Blugii clasici merg bine cu o cămașă albă și un palton în culori pastelate.

Hainele potrivite te pot întineri și îți pot împrospăta imaginea, iar partea bună e că poți crea ținute frumoase folosind doar piese din garderoba de bază.

Citește și: Femeia îngrijită arată mai tânără: 7 reguli ale unei femei îngrijite!