Nu ieși din casă dacă nu arăți ca ea: Iată cum trebuie să arăți la 40+

Femeia modernă vrea să fie tânără și atrăgătoare – și la 40, și la 50, și la 60 de ani. Și da, femeia modernă face acest lucru. Pentru că moda contemporană nu e numai despre femei tinere și zvelte, ci și despre femei mai puțin tinere și mai puțin zvelte. După 40 de ani femeia poate și trebuie să fie frumoasă. Iată 10 ținute care îți vor evidenția frumusețea.

Ținute casual femei 40 ani

Experiența arată că un look proaspăt, energic și expresiv poate fi alcătuit chiar și din tonuri clasice precum negru, alb și gri. Mai ales când există un joc de contraste. Contrastul întotdeauna întinerește. Aici contrastul este dat de tandemul alb-negru, dar și de un accesoriu etnic, de culoare roșu-aprins.

Pe de altă parte, expresivitatea este dată nu numai de culori, ci și de imprimeuri, croială sau fasoane. Un look proaspăt, care se distinge printr-un imprimeu sau un croi neobișnuit, te va evidenția din mulțime și îți va da un aer juvenil.

Nu uita că o ținută bine gândită înseamnă o armonie perfectă între texturi, accesorii și culori. Tonurile trebuie să se asorteze bine între ele, și cel important, să-ți completeze perfect tonalitatea feței și a părului.

Ținute elegante femei 40 ani

Modelul nostru are o tonalitate caldă a pielii, prin urmare, ținutele roz, galbene, de culoarea piersicii sau a portocalei se asortează bine cu figura ei. Asortând corect culorile și formele, un aspect obișnuit se poate transforma într-unul spectaculos.

Moda contemporană e despre confort. De aceea, îți recomandăm să îmbraci o ținută expresivă, croită lejer, care să-ți faciliteze mișcarea și să-ți reflecte personalitatea. Tonurile considerate neutre și plictisitoare pot arata foarte expresiv dacă sunt combinate corect.

Și nu uita de accesorii. Imaginează-ți cum ar arăta modelul fără ochelari de soare, poșetă, cercei, eșarfe sau pandantiv. Risc să presupun că mult mai plictisitor. Fiecare ținută, mai ales cele în tonuri neutre, trebuie să aibă unul sau două accente care te scot în evidență.

Ținute stilate femei 40 ani

De exemplu, o ținută neagră poate fi diluată cu accesorii vibrante. Negru cel mai bine se combină cu alb și roșu aprins. Accentele vor adăuga expresivitate ținutei tale și vor dilua strictețea frumos.

Cine a zis că gri este o culoare plictisitoare? O ținută memorabilă poate fi compusă chiar și din aceste culori. În cazul dat, expresivitatea e dată de factură.

După 40 de ani contează nu doar aspectul, ci și confortul. E foarte important să te simți bine. Prin urmare, alege haine de calitate, din țesături moi precum inul, bumbacul, mătasea sau șifonul. Ele îți vor da un aer nobil și elegant și te vor face să te simți bine.