Femeia stilată arată mai tânără: 9 reguli de care se ghidează femeile stilate!

50 de ani e vârsta când o femeie poate să arate mai elegantă ca niciodată, dacă știe cum să-și etaleze rafinamentul. Astăzi te vom învăța cum să faci acest lucru, respectând câteva reguli simple care te vor întineri aproape instantaneu.

Reguli de stil pentru femei

#1. Nu alerga după trenduri, dar fii cu ochii pe modă

Fii cu ochii pe modă, dar nu alerga după ea. Moda trebuie acceptată în porții mici, altfel vei arăta ridicol. Cu alte cuvinte, evită extremele. Nu te poți dezice totalmente de modă, dar să imiți obsesiv și orbește fiecare ținută afișată în revistele de frumusețe, tot nu-i cea mai bună idee.

Urmărește moda, dar discret și rece. Învață să îmbini tendințele contemporane ale modei cu stilul și individualitatea ta. Nu uita că moda ne este dată să ne jucăm cu ea, nu să ne închinăm ei.

#2. Poartă haine în tonuri deschise

Culorile deschise întineresc. Dintre tonurile deschise îți recomand culoarea albastră. Albastrul deschis este la fel de universal, laconic și elegant precum albul, dar mult mai expresiv.

Culoarea albastră e bună atât pentru femeile cu tonalitate caldă a pielii, cât și pentru cele cu ten rece. Ea dă senzația de prospețime și completează excelent celelalte culori. În principiu, toate nuanțele deschise întineresc. Țesătura strălucitoare reflectă o parte din lumină spre față, mascând ridurile și pungile de sub ochi.

#3. Învață să combini ceea ce nu poate fi combinat

Ceea ce în scris sună absurd și de neînțeles – vizual arată fermecător. Cel puțin pentru că adaugă individualitate. Blugi skinny combinați cu un top voluminos? Blugi evazați cu un top mulat? Rochie cu adidași? Blugi cu jachetă de tweed? De ce nu?

Încearcă să iei un lucru complet neașteptat și să-l faci să fie al tău – să te reprezinte. Joacă-te cu contrastele. Orice combinație care sună neobișnuit, vizual arată și mai neobișnuit. Individualitatea trebuie să rămână întotdeauna pe primul loc. Este cel mai la modă lucru care poate să existe. Chiar dacă nimeni nu te va înțelege, e mai bine să arăți neobișnuit și extravagant decât plictisitor și banal.

#4. Joacă-te cu textura, culoarea și fasonul

Moda ne este dată ca să experimentăm, ca ne jucăm cu ea și ca să ne exprimăm individualitatea. Nu te sfia să îmbini stiluri, fasoane și culori diferite, să combini haine de seară cu haine de zi, haine office cu haine casual etc.

Mai mult decât atât, nu te teme să experimentezi cu texturile, combinând mătase cu denim, tricotaj cu piele, pulovere oversize cu fuste mulate din piele. Astfel de experimente sunt soldate cu look-uri proaspete, vii, memorabile și cu adevărat elegante.

#5. Profită de imprimeuri

Imprimeurile adaugă ținutei individualitate și expresivitate. Dacă nu știi ce să alegi, apelează la stiluri testate în timp: haine în dungi, în carouri sau cu buline. Aceste imprimeuri arată grozav pe tonuri neutre, pastelate și întunecate.

De asemenea, astăzi e la modă îmbinarea diferitor stiluri, fasoane și texturi. Un imprimeu original întotdeauna dă bine.

#6. Diluează ținuta cu accesorii

Accesoriile transformă ținuta. O duc la nivelul următor. Ochelarii, cerceii, inelele, eșarfele, colierele, mănușile, poșetele – toate acestea vor adăuga eleganță ținutei tale, fără ca buzunarele să aibă de suferit.

Dacă sunt alese inteligent, accesoriile pot transforma o ținută obișnuită într-una expresivă și elegantă. Anume accesoriile fac diferența și adaugă un plus de expresivitate.

#7. Subliniază-ți punctele tari

Dacă ai talia frumoasă, nu ezita să folosești un cordon. Dacă ai picioare lungi, poartă pantofi de aceeași culoare cu pantalonii pentru a le face să pară și mai lungi. Dacă ai gâtul grațios, evidențiază-l cu un colier. Iar dacă ești plinuță, nu ezita să-ți subliniezi pieptul cu un decolteu expresiv.

În același timp, nu uita să-ți ascunzi punctele slabe. Dacă ai aripioare și colăcei, folosește țesături fluide pentru a le ascunde. Dacă ești minionă, poartă haine cu talie înaltă. Iar dacă vrei să-ți diluezi ridurile, poartă topuri din țesătură albă.

#8. Poartă pantofi expresivi

Încearcă pentru diversitate să încalți o pereche de pantofi în culori vibrante și expresive. Vei observa că nu doar imaginea ta se va schimba spre bine, ci și starea de spirit.

În ceea ce privește tocurile. Da, tocurile înalte sunt bune, dar nu uita de sănătate și de confort. Femeile din Occident adoră pantofii cu toc mediu și gros, deoarece sunt stilați, eleganți și sănătoși, atât pentru spate, cât și pentru picior.

#9. Poartă haine din materiale fluide

Hainele mulate și-au pierdut din actualitate și arată nițel deplasat pe femei de 50 de ani. În plus, aceasta vor scoate în prim-plan chiar și cele mai mici defecte ale siluetei tale.

În schimb, moda pentru articole oversize crește pe zi ce trece, în mare parte datorită confortului și eleganței pe care le asigură. Astfel de ținute îți vor masca imperfecțiunile, îți vor sublinia delicatețea și arată mult mai original.

Citește și: Femeia îngrijită arată mai tânără: 8 reguli de bază ale unei femei îngrijite!