Femeia stilată arată mai tânără: 5 detalii care te vor face stilată!

50 de ani e vârsta când o femeie poate să arate mai elegantă ca niciodată, dacă știe cum să-și etaleze rafinamentul. Iar astăzi te vom învăța cum să faci acest lucru pe exemplul lui Angie Cox, o bloggeriță de 51 de ani din Seattle.

1. Ochelarii

Ochelarii pot transforma o ținută banală într-una stilată și atrăgătoare. În plus, ei protejează pielea de acțiunea razelor ultraviolete și diluează imperfecțiunile tenului. Dacă vrei să arăți tânără și frumoasă, alege o ramă care îți alungește vizual fața și îți dă un aer cochet, de exemplu o ramă în stil “ochi de pisică”.

2. Tunsoarea

Tunsoarea dă tonul întregii ținute. O tunsoare bună îți poate împrospăta nu numai chipul, ci și starea de spirit. Iar una neinspirată poate adăuga ani, chiar și acolo unde ai fi putut scade. Indiferent dacă ai părul lung sau scurt, nu uita că o tunsoare purtată cu atitudine întotdeauna dă bine.

3. Cromatica

Culorile ne influențează aspectul. Unele culori ne șterg câțiva ani de pe chip, iar altele ne fac mai bătrâne. De regulă, culorile deschise întineresc, iar cele întunecate îmbătrânesc. Prin urmare, la 50 de ani îți sugerăm să îmbraci ținute în tonuri deschise. Ele reflectă lumină spre față, mascând ridurile și pungile de sub ochi.

4. Machiajul

Un make-up bun are întotdeauna efect de întinerire. El îți oferă mai multă încredere în propria persoană și te ajută să te simți frumoasă. Un machiaj bun îți poate oferi multe. Coco Chanel spunea că “o femeie care nu se machiază, are o părere prea bună despre sine”.  Și nu uita să ai grijă de ten. Cea mai spectaculoasă coafură, cea mai la modă ținută și cel mai bun machiaj pot fi eclipsate de o piele neîngrijită, inflamată și uscată.

5. Accesoriile

Accesoriile transformă ținuta. O duc la nivelul următor. Ochelarii, cerceii, inelele, eșarfele, colierele, mănușile, poșetele – toate acestea vor adăuga eleganță ținutei tale, fără ca buzunarele să aibă de suferit. Dacă sunt alese inteligent, accesoriile pot transforma o ținută obișnuită într-una expresivă și elegantă. Anume accesoriile fac diferența și adaugă un plus de expresivitate.

Citește și: Femeia îngrijită arată mai tânără: 8 reguli de bază ale unei femei îngrijite!