
Părul este podoaba unei femei. Este cel mai bun machiaj și cel mai bun accesoriu. O tunsoare bună te poate face mai tânără și mai sigură de sine. Iar o nouă culoare nu înseamnă doar un look nou, ci și o nouă stare de spirit. De aia e important să găsești stilul care ți se potrivește. Iată 5 tehnici de vopsire a părului care te vor transforma într-o adevărată vedetă.
1. Balayage
Tehnica balayage reprezintă o întrepătrundere de nuanțe de-a lungul firelor de păr, care pornesc de la culoarea naturala și se fac cu mâna liberă. Tehnica se întreține de trei ori pe ani tocmai pentru a pune în lumină podoaba capilară naturală. Datorită ei, părul arată natural, viu, sărutat de soare.
În ceea ce privește nuanța, îți sugerăm să alegi caramel. Aceasta îți va împrospăta imaginea, adăugând coafurii reflexe strălucitoare, de tonalitate diferită, de la zahăr ars, bej, teracotă, până la blond și șaten auriu. Nuanța luminează tenul și se potrivește în special femeilor cu tonalitate caldă a pielii.
2. AirTouch
Dacă balayage e bună pentru brunete, AirTouch este perfectă pentru blonde, fiindcă oferă părului un aspect natural și nu are nevoie de o împrospătare frecventă. Se face de 2-3 ori pe an, în una sau două culori.
AirTouch este considerată o tehnică naturală de vopsire a părului, în care practic nu există contraste, pentru că se amestecă diferite nuanțe care au la bază același ton. Acest truc adaugă un plus de volum și creează impresia unei culori naturale.
3. Shatush
În ceea ce privește tehnica shatush, vopsirea are loc fără folosirea foliei. Părul este tapat, după care vopsit sau decolorat pentru a obținte un degrade natural ori o tranziție netedă de la închis spre deschis.
Această tehnică arată bine pe păr mediu, lung și foarte lung. Nu este necesară împrospătarea frecventă a ei – se face la 4-5 luni. Culoarea părului arată natural și atrăgător, iar chipul devine energic și luminos, datorită șuvițelor de culoare deschisă.
4. Contouring
Această tehnică se face numai la salon pentru că este mai complicată. Ea constă în aplicarea unei nuanțe mult mai deschise în zona feței și trebuie să țină cont de forma feței, lungimea părului și zonele care trebuie luminate (pe față).
Această tehnică poate fi aplicată indiferent de culoarea părului, dar contrastul dintre culoarea de bază și șuvițele evidențiate trebuie să fie moderat, pentru că riști să pierzi din naturalețe.
5. Sombre
Sora mai mică a tehnicii ombre, care este nițel depășită. Ea este bună pentru femeile care nu își doresc o tranziție puternică între culori. Un fel de soft-ombre, dacă vrei.
Trecerea de la o nuanță la alta este mai subtilă, mai lejeră și mai elegantă. Se obține un degrade natural, cu o zonă de tranziție mai amplă, care exprimă simplitate și naturalețe.
Citește și: Femeile care respectă aceste 9 reguli arată mai bine decât celelalte!