Eleganța se învață: 12 ținute elegante pentru femei de 50 de ani!

Moda pentru femei de 50 de ani nu înseamnă tonuri gri și haine lipsite de formă. 50 de ani e vârsta când o femeie poate să arate mai elegantă ca niciodată, dacă știe să-și etaleze rafinamentul. Astăzi te vom învăța cum să faci acest lucru, selectând ținuta corect.

Ținute pentru femei de 50 de ani

Ca să te simți frumoasă și plină de viață trebuie îndeplinite câteva condiții. Pe de o parte, stilul trebuie să fie vibrant și energic, iar pe de alta, să fie confortabil și elegant. De aceea, îți recomandăm să îmbraci o ținută expresivă, croită lejer, care să-ți faciliteze mișcarea și să-ți reflecte personalitatea.

Expresivitatea este dată nu doar de culori, ci și de imprimeuri, croială sau fasoane. Un look proaspăt, care se distinge printr-un imprimeu sau un croi neobișnuit, te va evidenția din mulțime și îți va da un aer juvenil. Găsește echilibrul dintre clasic și contemporan, profund și strălucitor, laconic și sofisticat și niciodată nu vei da greș.

Adevărul e că nu e neapărat să te îmbraci scump și la modă. Dar hainele trebuie să fie curate, călcate și de bun gust. Ele trebuie să stea bine pe corp și să se asorteze bine între ele. Experiența arată că poți crea o ținută elegantă chiar și din haine vechi, atât timp cât sunt îngrijite!

În ceea ce privește culorile, albul întinerește chipul unei femei și o face vizual mai ușoară. Cu negrul trebuie să fii mai atentă. Mai bine să-l înlocuiești cu nuanțe profunde de albastru, verde, lila sau bordo, care arată scump și elegant.

Baza garderobei este stilul casual. Stilul casual ne face să ne simțim bine și să arătăm tinere și pline de viață. Casual înseamnă confort, pentru că are la bază croiuri și țesături lejere și mai înseamnă versatilitate, pentru că se potrivește tuturor și cuprinde o varietate mare de ținute.

Toate acestea fac din casual un stil numai bun pentru orice vârstă și mai cu seamă pentru femeile trecute de 50 de ani, care au obosit să poarte tocuri, pantaloni strâmți și rochii mulate.

Indiferent de stilul ales, nu uita că individualitatea trebuie să rămână întotdeauna pe primul loc. Pentru că este cel mai la modă lucru care poate să existe.

Nu te teme să experimentezi cu texturile, combinând mătase cu denim, tricotaj cu piele, pulovere oversize cu fuste mulate din piele. Astfel de experimente sunt soldate cu look-uri proaspete, vii, memorabile și cu adevărat elegante.

Cardiganul este o alternativă excelentă pentru jachete. Acesta transformă imaginea unei femei, făcând-o să arate și mai delicat. Primăvara și vara se poartă cardigane fine din tricot, iar în perioade rece cardigane din țesătură densă.

Însă pe lângă ținută, ai nevoie și de un machiaj corespunzător. Un make-up bun are întotdeauna efect de întinerire. El îți oferă mai multă încredere în propria persoană și te ajută să te simți frumoasă. Datorită lui, chiar și ținutele în tonuri clasice arată mai expresiv.

Și nu uita de accesorii. Ochelarii, cerceii, inelele, eșarfele, colierele, mănușile, poșetele – toate acestea vor adăuga eleganță ținutei tale. Dacă sunt alese inteligent, accesoriile pot transforma o ținută obișnuită într-una expresivă și elegantă.

Nu uita că vârsta și eleganța pot și trebuie să meargă braț la braț și nici un fel de cute pe față nu pot sta în calea acestui tandem – atât timp cât îți dorești să fii frumoasă și știi cum să evidențiezi acest lucru.

Citește și: Sophie Marceau: 7 lucruri pe care le-am înțeles la 50 de ani!