Femeia modernă se îmbracă cu stil: 10 reguli de stil care îți vor împrospăta ținuta!

Femeile vor să fie fermecătoare indiferent de circumstanțe. Iar un look fermecător se ține pe doi piloni: un aspect îngrijit și o ținută bine gândită. Să alegi o ținută care să-ți etaleze rafinamentul nu-i deloc ușor. Mai ales după 40 de ani, când corpul se schimbă și odată cu el se schimbă și garderoba. Dar iată câteva reguli care îți vor fi de ajutor.

Reguli de stil pentru femei 40+

#1. Evită culorile închise

Da, negrul este o culoare foarte versatilă și are un farmec de neegalat. Însă pe cât e de elegantă, pe atât e de periculoasă. Culoarea neagră subliniază imperfecțiunile feței și face chipul să arate obosit și lipsit de expresivitate. Dacă nu ești gata să renunți la culoarea neagră, îți sugerăm să o diluezi cu accesorii sau să o ții cât mai departe de chip, îmbrăcând pantaloni negri cu un top alb.

#2. Nu-ți fie frică să experimentezi

Nu te sfii să îmbini stiluri, fasoane și culori diferite, să combini haine de seară cu haine de zi, haine office cu haine casual etc. Astfel de experimente sunt soldate cu look-uri proaspete, vii, memorabile și cu adevărat elegante. Uite cât de bine arată o fustă din dantelă cu un pulover din tricot. Două lucruri care, în aparență, nu pot fi combinate.

#3. Renunță la mini

În ultimii ani, tot mai multe femei renunță la fustele scurte, deasupra genunchiului, în favoarea fustelor lungi, până la glezne sau chiar până la podea. Un asemenea look arată romantic, elegant și tentant. Dintre toate fustele, cel mai bun model e fusta creion, pentru că îmbină eleganța cu senzualitatea și poate fi purtată chiar și la birou.

#4. Fii atentă cu decolteul

În loc de un decolteu adânc, îți poți sublinia pieptul printr-un decolteu asimetric, care lasă un umăr gol, printr-un decolteu larg, până sub nivelul claviculei sau un decolteu modest în formă de V.

#5. Poartă un trenci

În loc de o jachetă lungă, încearcă un pardesiu cu croială de raglan, care arată cât se poate de grațios, romantic și feminin. Trenci-ul nu se demodează niciodată și se asociază excelent atât cu pantofi, cât și cu adidași.

#6. Investește în garderoba de bază

Moda este efemeră și ultimul răcnet al ei durează maxim un sezon. În schimb, elementele clasice de garderobă nu își pierd niciodată din actualitate, de aia sunt numite clasice. Fusta creion, rochia neagră, pantalonii conici, cămașa albă, blugii drepți, trenci-ul, pantofii bej – toate acestea se asociază aproape cu orice și îți vor servi mulți ani înainte.

#7. Poartă ținute alb-negru

Cu toate că multe femei consideră stilul alb-negru plictisitor, experiența arată că un look proaspăt și expresiv poate fi creat chiar și din nuanțe neutre, precum negru, alb și gri, mai ales când există un joc de contraste sau hainele au un fason neobișnuit. Contrastul întotdeauna întinerește.

#8. Ținuta începe de la lenjeria de corp

Nu te vei simți niciodată elegantă, chiar și în cea mai frumoasă rochie, dacă lenjeria pe care o porți este inconfortabilă, urâtă, veche sau de calitate proastă. Pe lângă faptul că lenjeria corectează silueta, maschează imperfecțiunile, îndreaptă postura și te ajută să-ți etalezi rafinamentul, ea schimbă starea de spirit a unei femei.

#9. Alege blugii corect

Hai să lăsăm fetișcanelor blugii rupți, blugii skinny, blugii strălucitori, blugii largi, cu evazare de 30 de cm și modelele de tip banană. Pe noi ne interesează modelele clasice, cele cu vedere la gleznă și cele care îmbină clasicul și contemporanul, de exemplu, blugii boyfriend.

#10. Nu încărca ținuta cu accesorii

Excesul de bijuterii este asociat cu bătrânețea și absența bunului gust. Astăzi e la modă stilul laconic, cu 1-2 accente minimaliste, care să-ți sublinieze rafinamentul.

Citește și: Iată de ce unele femei 40+ arată mai tinere ca altele: 2 sfaturi care te pot întineri!