Femeia modernă la 50 de ani: 5 reguli vestimentare pentru un look stilat și atrăgător!

Multe femei trecute de 50 de ani sunt ferm convinse că frumusețea și eleganța lor țin de domeniul trecutului. Zădarnic. Pentru că frumusețea vine din interior și o femeie poate fi atrăgătoare la orice vârstă. Frumusețea va fi alături de tine toată viața. Diferența e că la 50 de ani trebuie să știi să o evidențiezi.

Cum poți face acest lucru? În primul rând prin vestimentație. Majoritatea femeilor 50+ încep să se îmbrace plicticos în mod deliberat. Corespunzător vârstei, spun ele. Greșit! Vârsta e ceea ce simți în interior, nu ce scrie în pașaport. Prin urmare, astăzi te vom învăța cum să te îmbraci corect, pentru a fi întotdeauna stilată și atrăgătoare!

Sfaturi vestimentare pentru femei

#1. Eleganța înseamnă simplitate

După 50 de ani stiliștii ne recomandă să nu reinventăm roata și să abordăm problema laconic. Piesele vestimentare de bază, culorile clasice și texturile simple rămân întotdeauna actuale, se potrivesc aproape cu orice și sunt binevenite pentru toate ocaziile. Atenție – simplu, nu înseamnă ieftin și nu înseamnă neîngrijit. Hainele trebuie să fie de calitate, iar aspectul frumos. Nu alerga după trenduri și ține cont de propriul stil, compus din elemente de bază.

#2. Completează ținuta cu accente și detalii strălucitoare

Oricât de grozavă este baza, cu timpul aceasta devine plictisitoare. Prin urmare, nu-ți fie frică să apelezi la accente și reflexe strălucitoare. Poate fi vorba atât de accesorii, cât și de piese vestimentare clasice. Acestea vor adăuga prospețime și varietate garderobei tale. Important este să ții cont de vârstă și tonalitatea pielii pentru a găsi combinațiile câștigătoare.

#3. Completează ținuta cu accesorii

Câteva accesorii bune pot transforma o ținută complet. Cerceii, colierul, eșarfa, pandantivul, poșeta, inelele, mănușile, ochelarii – toate acestea vor adăuga eleganță și farmec imaginii tale, subliniind grațios decolteul, mâinile și trăsăturile feței. Acestea pot și trebuie purtate chiar și după 50 de ani! Cu câteva accesorii, chiar și cea mai simplă ținută va străluci cu noi culori.

#4. Alege lungimea corectă a fustei

Combină tocurile doar cu fuste midi și maxi și uită de fusta mini și decolteu integrate în aceeași ținută. În general, se recomandă să renunți la mini după 40-50 de ani. În schimb modelele cu lungimea până la genunchi sunt actuale în fiecare an. O astfel de fustă întinde vizual silueta, alungește picioarele și te face să pari mai zveltă.

#5. Apreciază confortul

Astăzi individualitatea și confortul sunt la modă, cum nu au fost niciodată până acum. Dacă adaugi la aceste două componente un aspect îngrijit – tinerețea și frumusețea îți sunt asigurate, indiferent de cifra din cartea de identitate. Găsește-ți propriul stil, asigură-te că acesta nu contravine bunului gust și nu renunța la confort de dragul modei și stereotipurilor.

Citește și: De ce femeile devin mai frumoase odată cu vârsta? 5 motive despre nu ți-a spus nimeni până acum!