Femeia modernă la 50 de ani: 16 idei pentru un look proaspăt, stilat și atrăgător!

Femeia modernă dorește să fie tânără și atrăgătoare – și la 20, și la 50, și la 70 de ani. Dar odată cu vârsta, vrem nu vrem, societatea ne dictează anumite restricții. Iar una din restricții ține de culori. Cică nu se cuvine unei femei 50+ să poarte haine expresive și strălucitoare.

Cu toate că nu împărtășim această poziție (și vei afla la sfârșit de articol de ce), multe femei țin cont de regula respectivă. Prin urmare, astăzi vom discuta despre cum să arăți proaspăt, elegant și expresiv folosind doar tonuri neutre.

Ținute elegante pentru femei peste 50 de ani

Prin tonuri neutre, ne referim mai întâi de toate la alb, negru, bej, maro, albastru închis și toate variațiile de gri. Experiența arată că o ținută vibrantă și însuflețită poate fi concepută doar din nuanțe neutre, apelând la contrastul clasic (negru+alb) sau chiar la ținute monocrome (total black). Pentru că nu contează atât culoarea, cât textura, stilul și croiala.

Tonurile neutre mai sunt numite tonuri de bază. Avantajul acestora este că pot fi combinate ușor între ele, dar și cu oricare altă culoare. Jocul contrastelor îți poate da un aspect strict și contemporan, dar în același timp, expresiv și cochet. Până la urmă, moda ne este dată ca să experimentăm, ca ne jucăm cu ea și ca să ne exprimăm individualitatea.

Ținute casual femei 50 ani

Elementele de bază ale garderobei (cămașa albă clasică, cămașa neagră, pantalonii clasici, fusta creion, rochia neagra, sacoul, pantofii nud) rămân întotdeauna actuale, se potrivesc aproape cu orice și sunt binevenite pentru toate ocaziile. Cu alte cuvinte, acesta pot salva orice garderobă.

Aspectul strict și serios al unei ținute în tonuri neutre poate fi diluat cu reflexe strălucitoare. De exemplu, cu o pereche de ochelari, un colier expresiv sau cercei de aceeași tonalitate cu poșeta sau cu pantofii. Accesoriile te vor ajuta să te simți sigură pe sine și vor adăuga eleganță și expresivitate ținutei tale. E cel mai simplu mod de a transforma complet o ținută clasică.

Ținute pentru doamne peste 50 de ani

Imaginea poate fi împrospătată nu doar pe seama contrastelor sau accesoriilor, ci și pe seama stilurilor. Un fason degajat și libertin va întineri orice femeie. Important e să nu faci abuz de imprimeuri și să nu amesteci prea multe culori, fiindcă există o diferență între ținutele tinerești și ținutele care întineresc.

Chiar dacă ținuta este realizată în tonuri neutre, câteva accente strălucitoare sunt întotdeauna bine venite, deoarece pot adăuga acesteia prospețimea și expresivitatea de care ai nevoie. Un imprimeu laconic, o poșetă în culori vibrante sau un accesoriu inspirat îți pot transforma imaginea complet.

Ținute casual femei 50 ani plinuțe

Nuanțele moi, deschise, îmbinate cu tonuri vibrante, întineresc și împrospătează chipul unei femei și o fac vizual mai ușoară. Stiliștii recomandă ca topul să fie întotdeauna în nuanțe deschise, fiindcă negrul poate scoate în evidență ridurile, pungile de sub ochi și alte amprente care apar odată cu vârsta.

Însă și această regulă poate fi ocolită inteligent, combinând un tricou negru cu o geacă albă sau îmbrăcând un tricou cu imprimeu. Proaspăt? Da! Stilat? Da! Elegant? Sigur că da!

La începutul acestui articol spuneam că nu împărtășim ideea că după 50 de ani femeile nu au voie să poarte ținute multiculore și am spulberat acest mit în articolul de mai jos.

Citește și: Primăvara începe cu tine: 12 ținute expresive pentru femei trecute de 50 de ani!