Femeia la 60 de ani: 4 detalii care te fac mai frumoasă și alte 4 pe care trebuie să le eviți!

O femeie matură este o femeie împlinită. Este activă, independentă, știe să se întrețină. A învățat să fie înțeleaptă, tolerantă, știe cum să-și scoată în evidență frumusețea. Este o persoană autosuficientă și sigură pe sine. Vârsta nu o împiedică să fie frumoasă, fiindcă știe cum să lupte cu ea.

În primul rând e vorba de ten și de coafură. Pielea și părul său sunt întotdeauna îngrijite, pentru că o femeie îngrijită înseamnă o femeie frumoasă. Nu e dificil să ai grijă de tine. E vorba de o îngrijire de bază a tenului, părului și unghiilor, pe care fiecare femeie e datoare să o respecte în fiecare zi, pentru a-și menține frumusețea.

Secretul constă în disciplină și responsabilitate. De asemenea, contează și ce ai pe lângă față – bijuterii, eșarfe, accesorii. Acestea trebuie să se asocieze cu chipul tău, cu tonalitatea pielii și să-ți sublinieze discret rafinamentul.

Citește și: Culoarea corectă te poate întineri: 5 nuanțe ce te vor face mai atrăgătoare după 60 de ani!

Atunci când îți potrivești garderoba, mergi pe principiul: mai puțin, dar mai bun. La 60 de ani nu ai nevoie de 7 dulapuri cu haine pentru toate evenimentele. Și nici de un dulap plin cu haine ieftine de la piață. Mai bine să ai mai puține lucruri, dar toate să fie de calitate.

Femeile sigure pe sine, inteligente, independente nu simt nevoia să-și demonstreze bogăția și statutul prin haine de marcă scumpe sau accesorii de lux. Aspectul lor iese în evidență prin reținere nobilă, detalii laconice și minimalism. Încrede-te în propriul gust și simț estetic. Ca să nu dai greș, alege haine clasice, din țesături de calitate și dezvoltă-ți propriul stil, potrivit vârstei.

Completează fiecare ținută cu accesorii alese inteligent. Nu e neapărat să fie bijuterii. Eșarfele, ochelarii, mănușile, poșetele îți vor fi întotdeauna de mare ajutor. Bijuteriile pot fi înlocuite cu imitații de calitate (cuvântul cheie – calitate). Unul din cele mai bune accesorii potrivite pentru femeile trecute de 60 de ani sunt perlele. Acestea împrospătează chipul, sustrag atenția de la riduri și te fac să arăți mai elegantă.

Femeile elegante de 60 de ani știu să-și scoată în evidență punctele tari și să-și mascheze carențele. Dacă au picioare subțiri, nu ezită să poarte pantaloni strânși, dacă au o talie grațioasă, nu ezită să o sublinieze cu o centură, dacă au pielea gâtului îngrijită, fii sigură că vor purta un pandantiv.

De cealaltă parte, femeile frumoase de 60 de ani fac mai puține greșeli. În primul rând se îmbracă potrivit vârstei. Ținutele cochete, imprimeurile copilărești și hainele tinerești NU te fac mai tânără. La fel cum hainele cu o mărime mai mică nu te fac mai subțire. O femeie sigură pe sine, care își cunoaște adevărata valoare, își va accepta vârsta și o va aborda cu demnitate.

În al doilea rând se îmbracă contemporan, dar NU aleargă după tendințe. Da, noile tendințe sunt adesea șocante și îndrăznețe, dar asta nu înseamnă că trebuie să te gonești după toate asemenea unei adolescente. E suficient să fii la curent cu stilurile, principiile de bază, piesele vestimentare și accesoriile care se potrivesc vârstei tale. Un look contemporan și stilat poate fi creat din câteva articole vestimentare obișnuite, dar îmbinate inteligent.

În al treilea rând, NU încearcă să-și accentueze sexualitatea. Rochiile și fustele scurte, decolteul adânc și machiajul provocator nu adaugă feminitate nici măcar fetelor de 20 de ani. Deja după 40-50 de ani sunt un tabu. Nemaivorbind de 60. Totuși, multe doamne contemporane își asumă acest risc. În zadar.

În al patrulea rând, femeile frumoase de vârsta a treia NU se îmbracă plictisitor. Considerând că frumusețea lor ține de domeniul trecutului, multe doamne încep să se îmbrace foarte modest, gri sau încearcă să-și ascundă silueta sub ținute largi, lipsite de formă. Greșit. Meriți mai mult. Uite un șir de ținute care îți vor da o mână de ajutor.

Citește și: Garderoba femeii de 60 de ani: 16 ținute stilate ca să arăți mereu tânără și elegantă!