Femeia îngrijită arată mai tânără: 7 reguli ale unei femei îngrijite!

O femeie trecută de 40 de ani arată bine datorită experienței. Ea își cunoaște adevărata valoare, își știe punctele tari și punctele slabe. Abordează cu atenție selecția hainelor și știe cum să-și evidențieze frumusețea.

Moda și cosmeticele contemporane facilitează acest lucru. Calitatea vieții se îmbunătățește pe zi ce trece, iar speranța de viață este în creștere. Și pe deasupra, femeile 40+ au învățat că respectând câteva reguli simple, tinerețea poate fi pusă pe pauză. Hai să vedem care sunt ele!

#1. Machiajul

Coco Chanel spunea că “o femeie care nu se machiază, are o părere prea bună despre sine”. Și avea dreptate. Machiajul a devenit astăzi un adevărat atribut al feminității, indiferent dacă ne bucură sau nu acest lucru. Bineînțeles – contează să nu exagerezi, să nu confunzi machiajul de zi cu cel de seară și să nu experimentezi fără a ține cont de sugestii. Iată câteva sugestii din partea noastră.

Concentrează-te pe o singură zonă atunci când te machiezi, de exemplu, pe ochi, pe buze sau pe pomeți, nu pe toate simultan. Un singur accent e suficient. Evită extremele. Prea machiată e rău, fără machiaj e și mai rău. Dar dacă ai fața netedă și expresivă – chiar nu ai nevoie de machiaj. Avem nevoie de machiaj doar pentru a pune un accent sau pentru a masca anumite defecte. În rest, astăzi e la modă naturalețea.

#2. Tenul

O femeie îngrijită este o femeie frumoasă. De aceea, trebuie să ai grijă de corpul tău ca de ochii din cap. Nu spun să mergi la salon în fiecare zi. Mă refer la o îngrijire elementară a tenului, a părului și a unghiilor, pe care fiecare femeie care se respectă o face.

Cel mai impotant e tenul! Poți neglija cosmeticele decorative, dar nu poți neglija produsele de îngrijire a tenului. Pielea și părul sunt expuse în permanență la acțiunea factorilor externi. Prin urmare, protecția, nutriția și hidratarea tenului sunt un imperativ pentru fiecare femeie.

Din fericire, astăzi există o multitudine de produse naturale de îngrijire a pielii, începând cu uleiuri și măști, și terminând cu creme, balsamuri, seruri sau pudre. Odată cu înaintarea în vârstă, pielea își pierde capacitatea de regenerare, iar sarcina fiecărei femei este să-i ofere o îngrijire corespunzătoare.

#3. Alimentația

Și nu uita de alimentație. Principalul motiv care determină deteriorarea pielii (pe lângă vârstă și expunerea la soare) este nutriția. Ești ceea ce mănânci. Dacă dieta ta conține mult zahar, alimente grase, prăjite sau picante, pielea ta va arăta corespunzător

Deși legătura dintre nutriția corectă și frumusețe a fost descoperită cu secole în urmă, multe femei continuă să treacă cu vederea peste acest lucru. În zadar, fiindcă mai mult de jumătate din problemele tenului, a unghiilor, a dinților și a părului sunt rezultatul unei nutriții defectuoase.

În primul rând, renunță la diete stricte. Acestea sunt istovitoare pentru organism și e demonstrat științific că majoritatea persoanelor care respectă astfel de diete se îngrașă din nou pe parcursul următoarelor 12 luni. Cea mai bună dietă este bogată în produse integrale și săracă în grăsimi, fast-food și dulciuri.

Începe prin a include în rația ta alimentară cât mai multe fructe, legume, nuci, semințe, cereale integrale, pește și carne slabă. Alimentele trebuie adăugate treptat, ca organismul să se obișnuiască cu un asemenea regim alimentar. Dar nu uita să-ți diversifici rația din când în când, pentru o digestie mai bună.

Nu sări peste micul dejun, mănâncă la ore regulate, ia cina cu 4 ore înainte de culcare, ferește-te de prăjeli și carbohidrați, controlează consumul de sare, zahăr și grăsimi, ferește-te de excese etc. Sunt sigur că știi foarte bine toate regulile pe care le știu și eu. Întrebarea este de ce nu le respecți?

#4. Tunsoarea

Deșii unii stiliști afirmă că părul trebuie spălat doar o dată pe săptămână pentru a nu-l deteriora, oamenii de știință susțin inversul: părul trebuie spălat atunci când este murdar, fiindcă nu e nici sănătos, nici igienic și nici frumos să procedezi altfel. Un păr îngrijit, înseamnă un păr frumos. Iar un păr frumos, înseamnă o femeie frumoasă, deoarece tunsoarea dă tonul întregii ținute.

Fără un păr îngrijit și coafat, chiar și cea mai inspirată ținută va arăta deplasat și caraghios. O tunsoare la modă, potrivită cu tipul feței, forma părului, tonalitatea pielii și imaginea în ansamblu este un atribut incontestabil al unei femei de succes.

#5. Manichiura

Dacă părul dă tonul, unghiile pot să-l strice. Dacă nu sunt îngrijite corect. Unghiile neîngrijite sunt un mauvais ton în rândul tuturor femeilor. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să mergi la salon în fiecare săptămână.

Te poți descurca la fel de bine și acasă, pentru că o manichiură îngrijită înseamnă unghii tăiate, rotunjite; cuticule impecabile, fără răni și resturi de piele uscată și o piele bine hidratată. După ce ți-ai scurtat și pilit unghiile, se recomandă să le înmoi în apă caldă cu ulei de măsline.

În ceea ce privește manichiura. Astăzi e la modă minimalismul și naturalețea. Există o părere care spune că cu cât mai puternică și independentă este femeia, cu atât mai simple sunt unghiile ei.

#6. Somnul

Oamenii de știință au demonstrat că insuficiența de somn declanșează mecanismul de uzură accelerată a corpului: ritmurile biologice sunt perturbate, apar dureri de cap, imunitatea scade și starea generală de sănătate se agravează. În schimb, un somn regulat și sănătos îți garantează un corp mai tânăr cu 5-10 ani.

Este sănătos, plăcut și util să te culci și să te trezești în fiecare zi la aceeași oră (nu mai târziu de ora 23, și să dormi cel puțin 7 ore). O femeie odihnită nu doar arată, ci și este mai tânără, deoarece procesul de îmbătrânire încetinește cu 12%. Iar pielea capătă o strălucire naturală, delicată și un aspect sănătos.

#7. Sportul

Sportul este unul din cele mai bune remedii contra bătrâneții, alături de nutriția corectă și somn. Vrei să arăți la fel de bine la 50 de ani cum arăți la 40, începe să faci sport de pe-acum.

Nimeni nu te obligă să faci sport de performanță. Dar fiecare persoană e predispusă spre un anumit sport, trebuie doar să înțelegi care din ele poate deveni hobby-ul tău: fitness, înot, ciclism, gimnastică, yoga, pilates etc, indiferent de alegere, sportul îți va alimenta sănătatea fizică, mentală și emoțională.

E foarte important ca sportul să-ți aducă plăcere, altfel activitatea va deveni dăunătoare. Și nu e neapărat să faci sport în fiecare zi. De 2-3 ori pe săptămână, într-un ritm ușor și plăcut, este mai mult decât suficient.

De cealaltă parte, munca sedentară dăunează sănătății, aspectului exterior și crește riscul de deces prematur. Încearcă să îmbini activitatea fizică cu stilul tău de viață actual. De exemplu, dacă la locul de muncă trebuie să stai mult timp pe scaun, fă-ți obiceiul de a te ridica în picioare timp de 5-10 minute în fiecare oră sau fă o plimbare la prânz.

Citește și: Coafuri care întineresc: 7 modele de tunsori care nu se demodează niciodată!

Citește și: Femeia după unghii se cunoaște: 25 modele de unghii demne de o adevărată aristocrată!

Citește și: Pilates pentru spate: 16 exerciții simple pentru un corp tonifiat și frumos!