Femeia îngrijită arată mai tânără: 4 semne ale femeii îngrijite!

Frumusețea e în ochii privitorului și este relativă. Standardele frumuseții se schimbă în timp și diferă de la o cultură la alta. Marilyn Monroe spunea că: “la o femeie trebuie să fie frumoase privirea și buzele. Privirea pentru a îndrăgosti, iar buzele pentru a demonstra că iubește”, iar marele creator de modă, Yves-Saint Laurent zicea că: “pentru a fi frumoasă, o doamnă are nevoie doar de o bluză neagră, o fustă neagră și să meargă braț la braț cu bărbatul pe care îl iubește.”

Pe de altă parte, coaforii sunt ferm convinși că frumusețea pornește de la podoaba capilară și părul spune mai multe despre o femeie, decât poate spune ea însăși. Hai să vedem care sunt acele 4 semne prin care se distinge o femeie îngrijită.

#1. Părul este coafat

Da, nu e într-o stare ideală. La urma urmei, vii la coafor ca să corectezi acest lucru. Dar cel puțin arată decent. Coaforii urăsc femeile care vin la salon cu părul deranjat, nepieptănat și murdar. Părul neîngrijit îmbătrânește chipul unei femei, îi șterge din feminitate și îi discreditează imaginea.

Până la urmă, nu-i atât de greu să-l coafezi. E suficient să-l speli, să-l usuci și să-l îndrepți. E vorba de o îngrijire de bază a părului, pe care fiecare femeie e datoare să o respecte în fiecare zi, pentru a-și menține frumusețea.

#2. Părul este curat

Da, frizerul te acceptă așa cum ești și îți mai spală și capul atunci când este nevoie. Dar ai și tu un pic de respect. Părul trebuie spălat atunci când este murdar, și nu este nici sănătos, nici igienic și nici plăcut din punct de vedere estetic să procedezi altfel. O femeie îngrijită înseamnă o femeie frumoasă și nimic nu discreditează imaginea unei femei așa cum o face părul murdar.

#3. Femeia poartă accesorii stilate pentru păr

Agrafele rămase de la bunica, elasticele întinse, accesoriile metalice – toate acestea arată demodat, neîngrijit și deplasat. De altfel, accesoriile metalice deteriorează părul și pielea capului. În schimb benzile elastice din silicon, care mențin șuvițele grație formei, nu datorită tensiunii, sunt întotdeauna binevenite. Accesoriile trădează atitudinea femeii față de propriul păr și propria imagine.

#4. Pielea capului este îngrijită

Femeile care au grijă de părul lor știu că pielea capului este la fel de importantă ca părul, deoarece anume pe piele se formează excesul de sebum, care duce la îngrășarea rapidă a părului și diverse afecțiuni la nivel cutanat. Despre cum să îngrijești pielea și părul corect, am scris în articolele de mai jos.

Citește și: Îngrijirea părului acasă: Evită aceste 6 greșeli și părul tău va fi întotdeauna dens și strălucitor!

Citește și: Ce fac franțuzoaicele ca să-și spele părul mai rar? 4 remedii pentru păr gras de la redactorii revistei Elle (Paris)