Femeia îngrijită arată mai bine: 10 reguli ale femeilor îngrijite!

Unele femei arată impecabil fără haine scumpe, coafuri sofisticate, machiaj expresiv, parfum și bijuterii. Nu au nimic ieșit din comun, dar în pofida la toate – emană prospețime și pășesc mai sigur decât orice model.

Care este secretul acestora? Secretul se ascunde în atitudinea lor față de propriul corp și propria viață. Respectând câteva reguli simple, poți să fii la înălțime în fiecare zi.

1. Igiena corpului

O femeie îngrijită este o femeie frumoasă. De aceea, trebuie să ai grijă de corpul tău ca de ochii din cap. Nu spun să mergi la salon în fiecare zi. Mă refer la o îngrijire elementară a tenului, a părului și a unghiilor, pe care fiecare femeie care se respectă o face.

2. Tunsoarea

Un păr îngrijit, înseamnă un păr frumos. Iar un păr frumos, înseamnă o femeie frumoasă, deoarece tunsoarea dă tonul întregii ținute. Fără un păr îngrijit și coafat, chiar și cea mai inspirată ținută va arăta deplasat și caraghios. O tunsoare la modă, potrivită cu forma capului, starea părului și tonalitatea pielii este un atribut incontestabil al femeii moderne.

3. Manichiura

O manichiură îngrijită înseamnă unghii tăiate, rotunjite; cuticule impecabile, fără răni și resturi de piele uscată și o piele bine hidratată. În ceea ce privește manichiura – astăzi e la modă minimalismul și naturalețea. Există o părere care spune că cu cât mai puternică și independentă este femeia, cu atât mai simple sunt unghiile ei.

4. Aroma

Femeile au o relație strânsă cu parfumurile. Fiecare parfum are ceva de spus. Fiecare notă este ideală pentru o anumită femeie. Și fiecare femeie se exprimă printr-un anumit parfum. Mirosul creează cele mai durabile asocieri. Prin urmare, găsește o aromă bună, care ți se potrivește și fii gata să îi cucerești pe toți cei care te înconjoară.

5. Machiajul

Cât despre machiaj – evită extremele. Prea machiată e rău, fără machiaj e și mai rău. Coco Chanel spunea cu o doză sănătoasă de ironie că o femeie care nu se machiază, are o părere prea bună despre sine. Un make-up bun îți oferă mai multă încredere în propria persoană și te ajută să te simți frumoasă. Pielea inflamată încă nu a dat bine nimănui.

6. Aspectul îngrijit

De altfel, și imaginea în ansamblu trebuie să fie una îngrijită. Nu e neapărat să te îmbraci scump și la modă. Dar hainele trebuie să fie curate, călcate și de bun gust, deoarece chiar și un detaliu mărunt precum un pantof zgâriat îți poate compromite întreaga ținută.

7. Garderoba

Orice haină, indiferent că e vorba de o rochie, o jachetă sau un tricou – trebuie să stea bine pe corp. Selectează hainele atent, în funcție de tipul siluetei tale, tonalitatea pielii, coafură și stil. Fii cu ochii pe modă, dar nu alerga după ea. Moda trebuie acceptată în porții mici, altfel vei arăta ridicol. Învață să îmbini tendințele contemporane ale modei cu stilul și individualitatea ta.

8. Postura

Postura corectă este aproape sinonim cu eleganța. Toate femeile elegante stau drepte, asemenea unor lebede. Capul sus, spatele drept, bărbia ridicată, umerii desfăcuți – așa arată o femeie elegantă, ademenitoare și sigură de sine.

9. Dinții

Investiția într-un zâmbet strălucitor și sănătos este mai bună decât 10 rochii. E suficient să vizitezi dentistul de două ori pe an pentru a uita complet de nuanța gălbuie și bolnăvicioasă a dinților. O procedură profesionistă de albire își merită banii. Cercetările au demonstrat că femeile cu dinți albi și strălucitori sunt percepute ca fiind mai atrăgătoare decât cele cu o nuanță ușor gălbuie a dinților.

10. Alimentația

Femeile îngrijite se alimentează corect. Deși legătura dintre nutriția corectă și frumusețe a fost descoperită cu secole în urmă, multe femei continuă să treacă cu vederea peste acest lucru. În zadar, fiindcă mai mult de jumătate din problemele tenului, a unghiilor, a dinților și a părului sunt rezultatul unei nutriții defectuoase.

Citește și: “Mereu m-am considerat urâtă” – Povestea neștiută a legendarei Brigitte Bardot